Produžen rok za popust na račun za struju, kako možete da uštedite

Izvor: RTS, 26.Maj.2020, 17:25

Produžen rok za popust na račun za struju, kako možete da uštedite

"Elektroprivreda Srbije" donela je odluku da do 30. juna za sve građane produži rok za plaćanje i ostvarivanje popusta od pet odsto na sve račune koji su izdati nakon uvođenja vanrednog stanja.
"Elektroprivreda Srbije" u saopštenju navodi da zbog vanrednog stanja i zabrane kretanja neki građani nisu bili u mogućnosti da plate račune na vreme.

"Zbog toga smo doneli odluku da i svim građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije produžimo rok za plaćanje i mogućnost ostvarivanja popusta od pet odsto na sve račune koji su izdati nakon uvođenja vanrednog stanja", saopštio je EPS.
U periodu do 30. juna 2020. neće biti obračunata kamata ni na jedan od ova tri računa.
Dodaje se da, ako neki račun građani plate pre 1. juna, ostvareni popust po tom računu biće prikazan u prvom narednom računu, kao i do sada.
Ukoliko sva tri računa budu, eventualno, plaćena u periodu od 1. do 30. juna, biće obračunat popust od po 5 odsto po svakom od tri plaćena računa. Popust će biti iskazan u sledećem računu.
"Računi za električnu energiju se formiraju u skladu sa propisima i zakonima na osnovu kojih se obračunava potrošnja električne energije, zato je za produženje popusta i neobračunavanje kamate bila neophodna odluka Nadzornog odbora EPS", saopštio je EPS.
Kompanija dodaje da se odluka ne može primeniti retroaktivno na mesece kada nije bilo uvedeno vanredno stanje, te produženje popusta nije bilo moguće primeniti na račun za februar.
"Ipak, u obzir smo uzeli sve mesece kada je na snazi bilo vanredno stanje, uključujući i maj. Rok za plaćanje je produžen do kraja juna, i to za sve građane Srbije", saopšteno je iz EPS-a.
Ističe se da je "Elektroprivreda Srbije" velikim naporima uspela da u vanrednom stanju obezbedi stabilno snabdevanje građana i privrede.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EPS: Za građane starije od 65 godina popust od pet odsto ako plate račune do 30. juna

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2020

Građanima, starijim od 65 godina i svima ostalim koji do 30. juna plate račune za struju za mart, april i maj, biće odobren popust od pet odsto bez obzira na zakašnjenje, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS)...Dodaje se da ni kamata neće biti obračunata ni na jedan od tih računa, ako...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.