Preminuo unuk Nikole Pašića u Kanadi

Izvor: RTS, 11.Jan.2015, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo unuk Nikole Pašića u Kanadi

Jedan od najstarijih i najuglednijih Srba u Kanadi, unuk-imenjak znamenitog srpskog državnika Nikole Pašića umro je u Torontu.
Oproštajna poseta i molitva biće održana sutra u jednoj kanadskoj pogrebnoj instituciji, a opelo u utorak u srpskoj crkvi "Sveti Sava", prenosi Beta.

"Nikola Pašić je bio obrazovan intelektualac i oštrouman sagovornik. Živeći skoro čitav vek bio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je svedok i učesnik mnogih zbivanja iz srpske i svetske istorije. Zdušno je podržavao rad penzionerske organizacije 'Srbi građani sveta' u Torontu na čijem sam čelu", kaže Snežana Bošković, koja je, uz najbližu Pašićevu rodbinu (porodice sina i ćerke) često bila u bolesničkoj sobi do njegove smrti.
Nikola Pašić, rođen 1918, jedan je od dvojice unuka srpskog državnika Pašića. Drugi unuk, arhitekta Vladislav bio je emigrant u Švajcarskoj i umro je u Ženevi 1978.
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola,   Sveti Sava

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Preminuo unuk Nikole Pašića

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jan.2015

Unuk i imenjak srpskog državnika Nikole Pašića preminuo je u kanadskoj prestonici Torontu, prenose danas beogradski mediji...Rođen je u Parizu 1918. godine i skoro ceo život proveo je van otadžbine - školovao se u Briselu, Rimu i Londonu, a tokom Drugog svetskog rata bio je pripadnik pokreta Draže...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.