Pravoslavni vernici danas slave Uskrs

Izvor: BKTV News, 15.Apr.2012, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravoslavni vernici danas slave Uskrs

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Uskrs - Vaskrsenje Hristovo.
Proslava Uskrsa počela je ponoćnim bogosluženjima, a nastavljena će biti svečanim jutarnjim liturgijama na kojima se uz molitvu i čitanje Jevanđelja objavljuje najveća radost hrišćanskog sveta.
Patrijarh srpski Irinej pozvao je vernike u Uskršnjoj poslanici da se neprestano mole za braću i sestre na Kosovu i Metohiji.
Uskršnje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << slavlje je za vernike kraj Velikog posta, a prvi mrsni zalogaji su uskršnja jaja koja se, prema običaju, farbaju u crveno kao simbol prolivene krvi Hristove. Prvo obojeno jaje, ostavlja se na stranu do idućeg Uskrsa i zove se 'čuvarkuća'.
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.