Bezbedna priroda i klima WWF i PKS

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2022, 15:00

"Bezbedna priroda i klima" WWF i PKS

Projekat "Bezbedna priroda i klima", finansijski je podržala Evropska komisija, a podrazumeva jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u Srbiji koje se bave zaštitom životne sredine i klimatskim promenama.

Povodom početka projekta"Akcije Srbije u oblasti životne sredine, prirode i klime – Bezbedna priroda i klima", pozivamo vas na svečano potpisivanje memoranduma o saradnji  28. juna, od 11 časova, u Privrednoj komori Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Prisutnima će se obratiti predstavnik Delegacije EU u Srbiji, Sakelaris Hurdas, izvršna direktorka WWF Adria, Nataša Kalauz, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, Radman Šelmić i programski saradnik WWF Adria Srbija, Marina Papović.

WWF Adria Srbija će tokom naredne tri godine u tri ciklusa odabranim organizacijama civilnog društva dodeliti grantove u rasponu od 18 000 do 40 000 evra za projekte i aktivnosti koje su usmerene na očuvanje, zaštitu i sprečavanje ugrožavanja životne sredine. Takođe, tokom čitavog projekta radićemo na jačanju kapaciteta ovih organizacija i njihovom umrežavanju u cilju sistemskog napretka u procesu evrointegracija.

Izuzetno nam je drago da su relevantne domaće i međunarodne institucije i organizacije prepoznale važnost projekta na nacionalnom nivou što daje dodatnu snagu realizaciji projektnih aktivnosti i uspostavljanju i negovanju partnerskih odnosa na putu ka bezbednoj prirodi i klimi. Potpisivanje memoranduma o saradnji sa više od petnaest relevantnih institucija, među kojima je i Privredna komora Srbije, koja je podržala realizaciju ovog događaja, jasan je pokazatelj da smo ujedinjeni u zalaganju za očuvanje zdrave životne sredine.

U prilogu vam dostavljamo agendu događaja i kratak opis projekta.

 Za sve dodatne informacije, kontakt osoba je Aleksandra Ugarković, 0638999872, augarkovic@wwfadria.org.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Svetska organizacija za prirodu sa 15 institucija u projektu jačanja organizacija civilnog sektora

Izvor: RTS, 28.Jun.2022, 13:26

Svetska organizacija za prirodu potpisala je sa više od 15 relevantnih institucija Memorandum o saradnji u realizaciji projekta "Bezbedna priroda i klima", čiji je cilj jačanje organizacija civilnog društva u Srbiji koje se bave zaštitom životne sredine i klimatskim promenama. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.