Patrijarh: Na popisu se izjasnite se kao Srbi pravoslavne vere

Izvor: Blic, 28.Mar.2011, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh: Na popisu se izjasnite se kao Srbi pravoslavne vere

Patrijarh srpski Irinej pozvao je sve vernike, pripadnike srpskog naroda i srpske zajednice u regonu da se prilikom predstojećeg popisa stanovništva, koji počinje 1. aprila, izjasne kao Srbi pravoslane vere.

U saopštenju objavljenom na sajtu SPC, navodi se da se popis stanovništva pominje i u Svetom pismu, upravo u vreme Rođenja Gospoda Isusa Hrista, "pokazujući da smo mi ljudi sa zemlje i zemaljski, a da je jedino Gospod Hristos sa neba".

Odazivajući se na ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << popis stanovništva, "mi verujući izvršavamo zapovest Hristovu da caru dajemo carevo, a Božije Bogu. Time pokazujemo da poštujemo zakone države u kojoj živimo, ali da prvenstveno brinemo o spasenju svoje duše, živeći u ljubavi prema Bogu i bližnjima", poručio je patrijarh.

"U tom smislu, još jednom vas sve pozivamo da se odazovete predstojećem popisu stanovništva, čime ćete ostvariti svoja osnovna ljudska prava i slobode, i na taj način očuvati svoj verski, kulturni i nacionalni identitet, koji je zagarantovan i članovima 9. i 14. Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama", naglasio je patrijarh Irinej.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh: Izjasnite se kao Srbi pravoslavne vere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2011

BEOGRAD -..Patrijarh srpski Irinej pozvao je sve vernike, pripadnike srpskog naroda i srpske zajednice u regonu da se prilikom predstojećeg popisa stanovništva, koji počinje 1. aprila, izjasne kao Srbi pravoslavne vere...U saopštenju objavljenom na sajtu SPC, navodi se da se popis stanovništva pominje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Patrijarh: Izjasnite se kao pravoslavci

Izvor: RTS, 28.Mar.2011

Pozivam sve vernike, pripadnike srpskog naroda i srpske zajednice u regionu da se, prilikom predstojećeg popisa stanovništva, koji počinje 1. aprila, izjasne kao Srbi pravoslavne vere, rekao je patrijarh srpski Irinej. ..Povodom predstojećeg popisa stanovništva, patrijarh srpski Irinej pozvao je...

Nastavak na RTS...

Upustvo SPC-a Srbima u regionu pred popis stanovništva

Izvor: EMportal, 28.Mar.2011

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve pozvao Srbe u regionu da se na predstojećem aprilskom popisu stanovništva izjasne kao Srbi pravoslavne vere.

Nastavak na EMportal...

Popis, rešenje identiteta

Izvor: RTS, 28.Mar.2011

Reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić i glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozvali Bošnjake da se na predstojećem popisu stanovništva u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji okupe "oko svoje nacije, vere i jezika". ..Povodom popisa stanovništva u Crnoj Gori i...

Nastavak na RTS...

Popis na Kosovu od 1. do 15. aprila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2011

BEOGRAD -..Na Kosovu će od 1. do 15 aprila biti obavljen popis stanovništva i domaćinstava, a nadgledaće ga EUROSTAT, saopšteno je danas iz kancelarije Evropske komisije za vezu u Prištini...Patrijarh: Izjasnite se kao pravoslavni Srbi..Patrijarh srpski Irinej pozvao je sve vernike, pripadnike...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Patrijarh pozvao Srbe da izađu na popise

Izvor: 24sata, 29.Mar.2011, 02:11

Patrijarh srpski Irinej pozvao je sve vernike, pripadnike srpskog naroda i srpske zajednice u regonu da se prilikom predstojećeg popisa stanovništva, izjasne kao Srbi pravoslavne vere.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.