Patrijarh: Upustvo Srbima u regionu pred popis stanovništva

Izvor: Studio B, 28.Mar.2011, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh: Upustvo Srbima u regionu pred popis stanovništva

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej pozvao je Srbe u regionu da se na predstojećem aprilskom popisu stanovništva izjasne kao Srbi pravoslavne vere

U upustvu povodom predstojećeg popisa stanovništva u zemljama u regionu, patrijarh je pozvao vernike i pripadnike srpskog naroda i srpske zajednice, da se slobodno i bez straha odazovu predstojećem popisu stanovništva i da se izjasne kao Srbi pravoslavne vere, objavljeno je na sajtu SPC.

"Odazivajući se na ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << popis stanovništva, mi verujući izvršavamo zapovest Hristovu da caru dajemo carevo, a Božije Bogu. Time pokazujemo da poštujemo zakone države u kojoj živimo, ali da prvenstveno brinemo o spasenju svoje duše, živeći u ljubavi prema Bogu i bližnjima", istakao je patrijarh Irinej.

On je ocenio da se odazivanjem na popis ostvaruju osnovna ljudska prava i slobode i istakao da će građani i na taj način očuvati svoj verski, kulturni i nacionalni identitet, koji je zagarantovan i članovima 9. i 14. Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.