Obezbedjena sredstva za advokata Nastićevih

Izvor: S media, 27.Dec.2010, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbedjena sredstva za advokata Nastićevih

Potpredsednik DS-a Dragan Djilas izjavio je danas Tanjugu da je država obezbedila sredstva za pravno zastupanje porodice Nastić, kojima je u SAD oduzeto starateljstvo nad dvoje dece, pod optužbom da su na kompjuteru oca Vuka pronadjene fotografije golišavih mališana.

Dlijas ističe da je za Nastiće angažovan novi advokat u Americi i da su obezbedjena sredstva za sve troškove postupka, kako bi se ovaj slučaj okončao i deca što pre i sa što manje trauma vratila roditeljima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
"Predsednik Tadić je takodje spreman da se i lično angažuje i da razgovara sa nadležnima u SAD u interesu te dece i njihovih roditelja", rekao je Djilas, koji je od samog početka u toku sa ovim slučajem, jer ga je generalni konzul Srbije u Čikagu redovno izveštavao o nevoljama koje su zadesile Nastiće, inače Beogradjane.

Djilas je rekao da ga je konzul Desko Nikitović odmah obavestio o hapšenju Nastića, još 8. juna ove godine, a potom i o postupku koji je primenjen prema deci.

Država hitno da pomogne Nastićima!

Lokalna Agencija za zaštitu dece oduzela je bračnom paru Nastić starateljstvo nad osmogodišnjim Damjanom i petogodišnjom Nastasijom.

Prema Djilasovim rečima, država Srbija je posredstvom konzulata u Čikagu stala iza interesa Nastića i njihove dece, a konzul je koristio sve instrumente koje ima na raspolaganju.

Rezultat je bio da je američko Tužilaštvo odustalo od optužbe, da bi, medjutim, pre mesec dana lokalna Agencija ponovo "gurnula" priču u sudsku proceduru.

Djilas ističe da je na decu tokom istrage vršen nevidjen pritisak, da su im postavljana pitanja koja takodje mogu biti tumačena kao zlostavljanje.

On je izrazio nadu da će cela ta afera uskoro biti razrešena, a deca vraćena roditeljima.

Predsednik Srbije Boris Tadić je nedavno od Ministarstva spoljnih poslova zatražio da se ovaj slučaj sa konzularnog podigne na njviši diplomatski nivo kako bi se porodici Nastić pomoglo da što pre vrati decu.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država Nastićima plaća advokata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2010

BEOGRAD -..Potpredsednik DS-a Dragan Đilas izjavio je danas Tanjugu da je država obezbedila sredstva za pravno zastupanje porodice Nastić, kojima je u SAD oduzeto starateljstvo nad dvoje dece, pod optužbom da su na kompjuteru oca Vuka pronađene fotografije golišavih mališana...Djilas ističe da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

IMA PARA ZA NASTIĆE

Izvor: Kurir, 28.Dec.2010, 13:35

Gradonačelnik Beograda i potpredsednik DS Dragan Đilas izjavio je Tanjugu da je država obezbedila sredstva za pravno zastupanje porodice Nastić, kojoj je u SAD oduzeto starateljstvo nad dvoje dece, pod optužbom da su na kompjuteru oca Vuka pronađene fotografije golišavih mališana...- Predsednik...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.