Izvor: Blic, 07.Jan.2016, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKOVANI LEDOM U Knjaževcu proglašeno vanredno stanje, bez struje 10.000 ljudi

Zbog ledene kiše koja je padala celu noć više sela u okolini Knjaževca je bez struje. Kako RTS saznaje, trenutno je 4.200 seoskih domaćinstava bez napajanja strujom zbog kvarova koje je prouzrokovao led.

Na području opštine Knjaževac proglašeno je vanredno stanje posle 11 časova.

Zbog kidanja provodnika pod težinom nagomilanog leda, sinoć je bez struje ostalo između 37 i 40 sela na području Vine, Minićeva, pravcima prema Svrljigu i Boljevcu kao i na potezu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od Trgovišta do Kalne.

Ekipe Elektroprivrede Srbije su na terenu kako bi se što pre otklonili kvarovi i uspostavilo normalno snabdevanje električnom energijom.

U knjaževačkoj opštini RTS-u je rečeno da je prvi sastanak štaba za vanredne situacije zakazan za 11 sati.

Kako RTS nezvanično saznaje, oko 7.000 seoskih domaćinstava je zbog kvarova koje je prouzrokovao led ostalo sinoć bez napajanja strujom.

Osim knjaževačke opštine, u ostaim delovima Srbije nema problema u snabdevanju strujom.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za TV Pink rekao je da nije reč o 7.000 domaćinstava, kako je objavio RTS, već o 3.000 i da su u pomoć Knaževcu pritekli Bor i Zaječar.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U mraku 6.000 ljudi; Antić:Ili struja ili agregati

Izvor: B92, 07.Jan.2016

Knjaževac -- Zbog ledene kiše koja je padala celu noć oko 2.500 seoskih domaćinstava u okolini Knjaževca je bez struje, javlja RTS...Ekipe Elektroprivrede iz Knjaževca uz pomoć kolega iz drugih gradova uspeli su da na mrežu priključe petnaestak sela, tako da je bez struje trenutno oko 2500 hiljada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.