Nema krize - Eparhija Mileševska gradi hotel od 16 miliona evra!

Izvor: NaDlanu.com, 03.Dec.2012, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema krize - Eparhija Mileševska gradi hotel od 16 miliona evra!

Ne zna se da li u moravičkom ili u stilu baroka ili od priloga vernika, tek mileševska eparhija namerava da izgradi hotel vredan 16 miliona evra i sa četiri zvezdice u Pribojskoj Banji, nakon što su joj vraćeni određeni posedi u tom mestu.

"Po projektu CIP, čija je ukupna vrednost oko 16 miliona evra, u Banji će se graditi hotel sa četiri zvezdice u kojem bi trebalo da bude zaposleno 350 ljudi, od lekara, fizioterapeuta, medicinskih sestara do radnika u pratećim službama", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je novinarima, javlja Beta, vladika Filaret, episkop mileševski.Mileševska eparhija je saopštila da je povela aktivnosti za izgradnju hotela sa četiri zvezdice i pratećih objekata koji će značiti kompletiranje ponude banjskog lecilišta."Imamo ponude dvojice biznismena - Grka sa Kipra i jedne ruske kompanije, a razmatra se i mogućnost da crkva sama gradi pomenute objekte. Naravno, u toj varijanti računamo da sredstva obezbedimo iz više izvora", dodao je on.Vladika je dodao da se na manastirskom zemljištu nalaze brojni stambeni objekti, škola, putevi i deo barske pruge pa je Eparhija iz Direkcije za restituciju dobila uveravanja da će za te parcele dobiti naknadu - u novcu i gradjevinskom materijalu.Ta naknada, kao i veoma kvalitetna gradja iz 900 hektara vraćene šume u kompleksu Ožalj, mogu da budu početni kapital za gradnju hotela ili ulog crkve u partnerskom odnosu sa potencijalnim investitorom, rekao je vladika Filaret.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.