Ne očekuje se izlivanje reka

Izvor: Akter, 22.Sep.2014, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne očekuje se izlivanje reka

Meteorolog Goran Mihajlović izjavio je danas za RTS da nema razloga za brigu da će se reke izliti, iako su vodostaji visoki i naglasio da će reke Kolubara, Ljig, Ub, Tamnava i vodotoci na gornjem toku Zapadne Morave do srede biti u porastu zbog najavljene kiše i da će dostići upozoravajući nivo, ali se izlivanja ne očekuju

Najmanja verovatnoća za obilne padavine ovih dana je na istoku Srbije, koji se oporavlja od poplava.

Hidrološki sektor je, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << s obzirom na to da su za danas najavljene padavine koje mogu iznositi i 30 litara kiše za 12 sati, izdao odgovarajuća upozorenje, navodi Mihajlović.

Šef Odseka za ranu najavu i upozorenja u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Mihajlović ističe da je u ovoj situaciji najmanja verovatnoća za padavine na istoku Srbije, gde je prethodnih dana bilo velikih problema zbog obilnih padavina.

Gostujući u Dnevniku RTS, Mihajlović je naveo da nema straha da će se reke izliti, ali da treba biti oprezan pošto su padavine ovih dana u slivu Save uslovile visok vodostaj.

Republički hidrometeorološki zavod prati situaciju i upozorenja će biti blagovremeno izdata, istakao je Mihajlović.

Dunav će jedino kod Novog Sada biti iznad granice redovne odbrane od poplava. Nova izlivanja reka u nedavno poplavljenim područjima se ne očekuju.

Prema njegovim rečima, bujični vodotokovi na istoku Srbije nisu bili u sistemu odbrane, pa je zbog toga došlo do izlivanja.

Mihajlović je najavio miholjsko leto u prvoj dekadi oktobra.
Pogledaj vesti o: Kolubara,   Poplave

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.