[NAJAVA] Svetski kup u preletu paraglajderom u Nišu; Satelitski prenos trke u realnom vremenu

Izvor: TangoSix.rs, 13.Jun.2017, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[NAJAVA] Svetski kup u preletu paraglajderom u Nišu; Satelitski prenos trke u realnom vremenu

Svetski kup u preletu paraglajderom biće održan od 17. do 24. juna u Nišu, a svečano otvaranje manifestacije 17. juna sa početkom u 19 časova u niškom Oficirskom domu, sapšteno je iz Vazduhoplovnog saveza Srbije (VSS).
Kako navode, na takmičenju će učestvovati 130 paraglajderista iz 30 zemalja, gde će iz pravca Niša leteti ka Pirotu, Zaječaru, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Leskovcu,Vranju i Dimitrovgradu. U vazdušnim trkama od 70 do 100 kilometara, piloti će se nadmetati u letelicama koje nemaju motore u periodu od dva i po do četiri sata.
 
Piloti će se nadmetati u letelicama koje nemaju motore u trkama do 100 kilometara / Foto: VSS – Svaki od pilota prati se satelitski iz štaba takmičenja i u svakom trenutku se zna njegova tačna pozicija. To se prenosi preko sajta „pwca.org“ u realnom vremenu tako da trku prati oko 50. 000 gledalaca. – objašnjavaju iz Saveza.
Obezbeđen satelistki prenos trke u realnom vremenu / Foto: VSS Putem mreže jednog od mobilnih operatera omogućena je i komunikacija sa pilotima paraglajdera opremljenim „live-tracker“ uređajima koji u sebi imaju SIM kartice.
– Taj uređaj prima signal sa satelita i putem GPRS-a ga šalje na specijalni veb sajt koji prati spasilačka helikopterska ekipa,  a istovremeno se prati i kompletna trka u celome svetu. –  izjavio je direktor takmičenja i generalni sekretar VSS-a, Željko Ovuka.
Sa paraglajderistima „na vezi“ putem „live-tracker“ uređaja / Foto: VSS Srbiju će na takmičenju predstavljati paraglajderisti Vladimir Bačanin, Srđan Ristanović, Dragan Martinović, Predrag Dudić, Srđan Kesić i Milan Stević. Letovi su planirani svakodnevno u zavisnosti od vremenskih prilika u periodu između 12 i 19 časova, kažu iz Saveza.
Srbiju predstavlja šest pilota / Foto: VSS Srbija je pored Francuske, Švajcarske, Brazila i Evadora, jedna od pet destinacija na kojoj se u 2017. godini organizuje ovo takmičenje.

The post [NAJAVA] Svetski kup u preletu paraglajderom u Nišu; Satelitski prenos trke u realnom vremenu appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.