MUP: Manje kriminala, više slučajeva s drogom

Izvor: Mondo, 10.Okt.2018, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Manje kriminala, više slučajeva s drogom

U prvih šest meseci ove godine ukupan kriminal smanjen je za oko tri odsto, odnosno počinjeno je oko 1.300 krivičnih dela manje u odnosu na isti period lane, kažu iz MUP-a.

Foto: MONDO/Danijela Pašić

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovićistakao je danas, predstavljajući godišnji izveštaj o bezbednosti, da je bezbednosna situacija stabilna u Srbiji.

Ministar je naveo i da se beleži manje prijavljenih krivičnih dela za nasilje u porodici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i to za 7,5 odsto, što je, kaže, prvi put posle niza godina da pada stopa kriminala u toj oblasti, što daje nadu da novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici od prošle godine, daje rezultate.

A u saobraćaju

Kada je reč o bezbednosti u saobraćaju, Stefanović je naveo da je broj saobraćajnih nesreća ostao približno na prošlogodišnjem nivou, da je broj poginulih smanjen za 10 odsto, a povređenih za oko 2,5 procenta. Ipak, ukazao je da je razlog za nesreće i nedovoljna svest učesnika o ličnoj odgovornosti za bezbednost u saobraćaju, te dodao da je, i pored manjeg broja poginulih, to i dalje velika cifra, jer ljudski život ništa ne može da nadoknadi. Ministar je posebno podvukao da u blizini škola nema nijednog stradalog deteta.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.