KAMERE U TOALETIMA DEČJE KLINIKE Video-nadzorom sprečavaju krađe i kupanje dece u lavaboima

Izvor: Blic, 28.Maj.2016, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAMERE U TOALETIMA DEČJE KLINIKE Video-nadzorom sprečavaju krađe i kupanje dece u lavaboima

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj osvanula su obaveštenja da su toaleti pod video-nadzorom.

Jedan od razloga zašto su ove poruke napisane je taj što pojedine žene kupaju decu u lavaboima, saznaje "Blic".

Rukovodstvo bolnice u Tiršovoj je potvrdilo da se poruka "Video-nadzor - zbog učestalog nestanka sredstava za higijenu" nalazi u njihovim toaletima, ali da zapravo video-nadzora nema. To je urađeno preventive radi, da bi sprečili krađe inventara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Redovna je pojava po bolnicama u Srbiji da nestaju ubrusi, sapuni... U Tiršovoj se, međutim, dešavaju nesvakidašnji slučajevi koji su pre svega tužni. Nije retko da zaposleni zatiču u toaletima majke kako u lavabou kupaju svoju decu.

U većini slučajeva to su osobe koje spadaju u socijalno ugroženu kategoriju, a svoju decu okupaju nakon pregleda kod lekara. Dr Lidija Kozarčanin iz odeljenja za istraživanje i razvoj u Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu kaže da su te majke snalažljive i da pokušavaju da deci priušte minimalne higijenske potrebe. Dodaje da treba stvoriti mrežu svratišta gde bi te majke imale uslova da srede svoju decu:

- Ti objekti bi mogli da budu i državni, a mogla bi i crkva da se angažuje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.