Izvor: RTS, 04.Jul.2021, 09:06

Humanitarni koncert grupe Kerber za obnovu škole na Staroj planini

U subotu uveče je održan humanitarni koncert grupe Kerber u staroplaninskom selu sa samo šest meštana. Prikupljanje sredstava je za obnovu škole, jer se na najveću farmu u okolini doselilo nekoliko porodica sa decom.
U prvim redovima na koncertu bili su budući učenici škole u Visočkoj Ržani. Oni danima s nestrpljenjem obilaze ruševine nakadašnje škole, u nadi da će uskoro početi najavljena rekonstrukcija.

Njihovi roditelji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vratili su se na Staru planinu i sada žele da obnove školu.
"Ja ću ovde da krenem u 4. razred 1. septembra. Napraviće novu zgradu i biće mnogo lepa", kaže Dimitrije Zlatić.
Zvuci rok muzike odjekivali su Starom planinom. Spektaklom kakav nikada nije viđen u ovom kraju, grupa "Kerber" započela je koncertnu sezonu i proslavu četiri decenije postojanja.
"Isprovocirani smo celom pričom oživljavanjem, ljudima koji su ovde došli, ne iz hobija, nego ih je život naterao da dođu ovde, pa su onda prepoznali lepotu Stare planine. Nismo mogli da odbijemo poziv, da izađemo u susret, da afirmišemo ovaj prostor, da animiramo celu priču refarme", ističe Goran Šepa Gale.
Rekonstrukciju škole inicirala je porodica Velimirović koja je obnovila najveću farmu na Staroj planini i zaposlila mlade ljude sa porodicama. Očekuju da će uspeti da prikupe novac za obnovu škole.
"Mi smo trenutno na pola puta. Imamo još 20-ak dana da prikupimo još 100.000 kako bi sve moglo da ide po planu i kako bi radovi mogli da krenu, kako bismo već u septembru mogli da čujemo prvo školsko zvono", navodi Milica Zdravković, menadžer farme.
Obnavljanje škole znači i obnovu života na Staroj planini. Zato svi s nestrpljenjem očekuju 1. septembar.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Spektakl Kerbera na Staroj planini – prihod za obnovu seoske škole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2021

Na Staroj planini, u selu Visočka Ržana, sinoć je održan spektakularni koncert rok grupe Kerber, prvi u istoriji na ovim prostorima na Staroj planini, sa ciljem prikupljanja novca za rekonstrukciju seoske škole...U školu u ovom selu, ako sve bude išlo kako treba, u septembru bi moglo da krene...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.