Gojković: Nastaviti odlučnu borbu protiv nasilja nad ženama

Izvor: RTS, 25.Nov.2019, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Nastaviti odlučnu borbu protiv nasilja nad ženama

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković izjavila je da je borba protiv nasilja prema ženama i nasilja u porodici jedan od prioritetnih ciljeva.
U izjavi za javnost povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Gojković kaže da je od početka godine u Srbiji ubijeno 28 žena, kao i da u više od polovine slučajeva nasilje u porodici nije bilo prijavljeno.

Ti podaci, kaže, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << govore o neophodnosti da sve institucije društva pojačaju aktivnosti na suzbijanju nasilja, podršci žrtvama i ohrabrivanju žrtava da nasilje i nasilnike prijave.
"Posebnu pažnju je potrebno posvetiti sprečavanju i zaštiti od nasilja žena na selu, starijih žena i pružanju podrške i pomoći za njihovo osamostaljivanje", rekla je predsednica parlamenta.
Maja Gojković je najavila donošenje novog zakona o rodnoj ravnopravnosti, koji će biti zasnovan na iskustvu zemalja u regionu i ostatku Evrope.
Predsednica Narodne skupštine je apelovala na sve da prijave nasilje kada ga primete i da ne okreću glavu i pozvala sve institucije na nastavak odlučne borbe na suzbijanju nasilja nad ženama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.