Gojković: Nastaviti odlučnu borbu protiv nasilja nad ženama

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković izjavila je da je borba protiv nasilja prema ženama i nasilja u porodici jedan od prioritetnih ciljeva.

U izjavi za javnost povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Gojković kaže da je od početka godine u Srbiji ubijeno 28 žena, kao i da u više od polovine slučajeva nasilje u porodici nije bilo prijavljeno.

Ti podaci, kaže, govore o neophodnosti da sve institucije društva pojačaju aktivnosti na suzbijanju nasilja, podršci žrtvama i ohrabrivanju žrtava da nasilje i nasilnike prijave.

"Posebnu pažnju je potrebno posvetiti sprečavanju i zaštiti od nasilja žena na selu, starijih žena i pružanju podrške i pomoći za njihovo osamostaljivanje", rekla je predsednica parlamenta.

Maja Gojković je najavila donošenje novog zakona o rodnoj ravnopravnosti, koji će biti zasnovan na iskustvu zemalja u regionu i ostatku Evrope.

Predsednica Narodne skupštine je apelovala na sve da prijave nasilje kada ga primete i da ne okreću glavu i pozvala sve institucije na nastavak odlučne borbe na suzbijanju nasilja nad ženama.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво