Etihad predstavio najluksuzniju prvu klasu na planeti: jednosobne i dvosobne apartmane sa ličnim batlerom

Izvor: TangoSix.rs, 04.Maj.2014, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etihad predstavio najluksuzniju prvu klasu na planeti: jednosobne i dvosobne apartmane sa ličnim batlerom

BEOGRAD – Etihad Airways, nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, predstavila je jutros novi proizvod i uslugu na svojim Airbus A380 i Boeing B787 Dreamliner vazduhoplovima, uključujući Rezidenciju Etihad™ – u budućnosti najluksuzniju prvu klasu na planeti. Svaki Prvi apartman u A380 će imati klizna vrata od 64 inča, uključujći fotelju s podesivim sedištem i otoman normalne dužine, tapacirane kod firme Poltrona Frau. Otoman će se rasklapati u poseban 80 inča dugi krevet.  
Džejms Hogan, Predsednik i CEO Etihad ervejza, otkriva enterijere aviona Airbus A380 i Boeing 787


“Rezidencija” će biti potpuno novi prednji prostor na gornjem spratu A380. Radi se o jednokrevetnom ili dvokrevetnom smeštaju, imaće dnevnu sobu, zasebnu spavaću sobu s duplim krevetom i prostorom za tuširanje. Gosti u Rezidenciji će imati uslugu ličnog batlera tokom čitavog leta. Ovi kompletno obučeni profesionalci će biti posebno osposobljeni u Savoy Butler Akademiji u Londonu.
 
 

 
Uvođenjem nove flote, aviokompanija sa sedištem u Abu Dabiju, će ujedno i preimenovati klase u svojim kabinama. Celokupni gornji sprat aviona  A380 biće opremljen premijum kabinama.
Avion A380 će takođe ima kompletnu mobilnu i bežičnu Internet vezu, dok će B787 biti  opremljen bežičnim Internetom.
Džejms Hogan, predsednik i generalni direktor aviokompanije Etihada rekao je ovom prilikom:
- Ovi novi životni prostori podižu standarde proizvoda i usluga na najviši mogući nivo u komercijalnoj avijaciji do sada i zauvek menjaju očekivanja avio putnika u pogledu udobnosti i luksuza u toku leta. Etihadovi avioni A380 i B787 imaće najsavremenije kabine u čitavoj industriji, a uz to će ispunjavati sve ciljeve u smislu težine, doleta i troškova, pri željenom broju sedišta. To će nam omogućiti da ponudimo proizvode bez presedana po kvalitetu i stilu, a ipak po konkurentnim cenama u sve tri klase.”
 

 
U 2008. uvidevši da nijedna projektna agencija ne može sama da realizuje njenu viziju za nove kabine, aviokompanija Etihad osnovala je Etihad dizajnerski konzorcijum (EDC) koji je okupio tri vodeće dizajnerske kompanije, Acumen, Factorydesign and Honour Branding da razrade inovativnu kabinu i sedišta za novu flotu. EDC je sklopio partnerstvo sa Promise Communispace, vodećom su-kreatorskom agencijom, da organizuje sveobuhvatno istraživanje potrošača i seminare u Abu Dabiju, Sidneju, Londonu i Njujorku, da bi sagledali šta čini ‘savršeni let’ i konsultovali korisnike oko oblikovanja savršene aviokompanije. Osamdeset odsto ponude novog proizvoda je direktan rezultat povratnih informacija prikupljenih na tim seminarima.
Na Airbasu A380, gosti Prve i Biznis klase moći će da se odmore u Lobiju, u opsluživanom prostoru s barom, lociranim između kabina Prve i Biznis klase. Ključni cilj dizajna aviokompanije Etihad bio je da se transformiše iskustvo sa ukrcavanjem tako da više liči na ulazak na recepciju nekog butik hotela.
 

 

 
Celokupni snimak današnje konferencije za medije:

 

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Etihadov luksuzni leteći hotel

Izvor: B92, 04.Maj.2014

Dubai -- Nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata predstavila je najluksuzniju prvu klasu u svetu sa jednosobnim i dvosobnim apartmanima sa ličnim batlerom...Etihad Ervejz predstavio je novi proizvod i uslugu na svojim Airbus A380 i Boeing B787 Dreamliner vazduhoplovima, uključujući Rezidenciju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.