Cvetković: Nerealni zahtevi prosvetara

Izvor: S media, 29.Jan.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Nerealni zahtevi prosvetara

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković ocenio je nerealnim zahteve prosvetara za povećanje njihovih zarada za 24 odsto u odnosu na prethodnu godinu i upozorio da bi to vodilo u inflaciju od 300 odsto, kurs od 300 dinara za evro i makroekonomski upropastilo državu, u čemu on ne želi da učestuvuje.

On je, u razgovoru sa glavnim urednicima beogradskih medija, konstatovao da se najuticajniji sindikat prosvetara nije pridružio ovim zahtevima, što je ocenio razumnim, ali nije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << isključio mogućnost da u pozadini zahteva ostalih sindikata ima političke pozadine.

Cvetković je najavio da će se o svemu tome javno oglasiti posle povratka iz Brisela, gde će 31.januara predati odgovore na Upitnik Evropske komisije.

Skraćeni časovi u 232 škole

Budući da zakon ne dozvoljava potpunu obustavu nastave, već samo skraćivanje časova, Cvetković je rekao da 5.februara neće biti isplaćene plate onim prosvetarima u štrajku, za vreme koje nisu radili.
Pogledaj vesti o: Kurs dinara

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Ispunjenje zahteva prosvetara bi vodilo u inflaciju

Izvor: Blic, 29.Jan.2011

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković ocenio je danas nerealnim zahteve prosvetara za povećanje njihovih zarada za 24 odsto u odnosu na prethodnu godinu i upozorio da bi to vodilo u inflaciju od 300 odsto, kurs od 300 dinara za evro i makroekonomski upropastilo državu, u čemu on ne želi da učestuvuje....

Nastavak na Blic...

Cvetković: Nema plate za štrajkače

Izvor: Press, 30.Jan.2011, 00:07

Premijer Srbije Mirko Cvetković kaže da neće pristati na zahtev sindikata prosvetnih radnika za povećanje plata jer bi to značilo propast države i upozorava da oni koji obustave nastavu neće dobiti februarsku platu

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.