Izvor: B92, 27.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora dobija specijalnog tužioca

Podgorica -- Početkom sledeće nedelje Crna Gora će dobiti specijalnog tužioca za organizovani kriminal.

Crnogorski državni tužilac Vesna Medenica kaže za B92 da je za ponedeljak zakazana opšta sednica tužilaštva i da će se u utorak već znati ko će biti prvi crnogorski specijalni tužilac. Medenica očekuje i da će biti uspostavljena dobra saradnja specijalnih tužilaštava Srbije i Crne Gore.

"Veoma nam je bitan brzi protok informacija, veoma nam je bitna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uska i tesna saradnja sa tužiocima iz Srbije, kako u delu organizovanog kriminala, tako uopšte. Mi smo do sada u više navrata pokušali da napravimo tu saradnju na onom nivou koji je nama potreban, ali su nas česte promene glavnog tužioca u Srbiji zaustavljale na tom putu", rekla je Vesna Medenica.

Medenica navodi i da je afera sex trafikinga i slučaj Moldavke S.Č., u kojoj se spominju i neka imena iz tužilaštva, nanela veliku štetu toj insituciji. Medica kaže i da pokušava da ispuni preporuku Saveta Evrope i OEBS-a i da ponovo pokrene slučaj Moldavke S.Č., ali da je do nje nemoguće doći. "Ne fizički odći do nje, da bi je vratila u Crnu Goru na ponovno saslušanje, već samo za materijal koji bi poslužio za grafološko veštačenje, to jest njen nesporni rukopis, da bi se izvršilo poređenje sa nekim hotelskim prijavama, gde smatramo da je ona, ili nije ona, napisala. Ona je izvučena iz krivičnog postupka pre okončanja istrage, uz garanciju međunarodne organizacije za migracije da će biti dostupna uz svakoj fazi postupka, međutim oni sad kažu da nisu obavezni na to", rekla je Medenica.

Medenica ističe i da se ceo slučaj često politički zloupotrebljava , ali nije želela da komentariše proces koji predsednik Vlade Milo Đukanović vodi protiv lidera liberala Miodraga Živkovića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.