Brazilski YouTube će udaljiti Nevinost muslimana

Izvor: Vostok.rs, 27.Sep.2012, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazilski YouTube će udaljiti "Nevinost muslimana"

27.09.2012. -

Sud brazilskog grada Sao Paola je zatražio od Internet servisa YouTube da u roku od deset dana ukloni film "Nevinost muslimana." Ako sudska odluka ne bude ispoštovana, tada će za svaki dan kašnjenja, Google u Brazilu plaćati kaznu od 10.000 reala (5,000 dolara).

Sudija je ovakvu odluku doneo na osnovu tužbe koju je podneo brazilski Nacionalni savez islamskih organizacija.U tužbi se ističe da film krši brazilski ustav, jer "narušava pravo na slobodu veroispovesti." Američki sud je odbacio tužbu za uklanjanje "Nevinost muslimana" sa YouTube.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Brazilski sud naložio uklanjanje filma koji vrijeđa Poslanika

Izvor: SandzakInfo.net, 27.Sep.2012

Sud u brazilskom gradu Sao Paolu naredio je YouTubeu da ukloni videoclip filma koji vrijeđa Poslanika Muhameda i koji je prouzrokovao proteste širom islamskog svijeta.. U saopćenju suda navodi se da je YouTubeu dat desetodnevni rok za uklanjanje videa filma “Muslimanska nevinost” s interneta....

Nastavak na SandzakInfo.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.