Besplatno školovanje u Beogradskoj poslovnoj školi za pripadnike Vojske

Izvor: RTS, 23.Sep.2017, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatno školovanje u Beogradskoj poslovnoj školi za pripadnike Vojske

Ministarstvo odbrane i Beogradska poslovna škola potpisali su ugovor kojim se pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i članovima njihovih porodica omogućava besplatno školovanje u toj privatnoj visokoj strukovnoj školi.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao događaju, rekao je da potpisivanje ugovora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o donaciji Beogradske poslovne škole Vojsci pokazuje da je Ministarstvo odbrane posvećeno poboljšanju standarda svojih pripadnika.

"Ovime se omogućuje da deca svih naših pripadnika koja budu želela da se upišu u Beogradsku poslovnu školu, i koja prođu odgovarajuće testove, mogu besplatno da se upišu u tu cenjenu privatnu visoku strukovnu školu i svoje školovanje završe bez materijalnih opterećenja za njihove roditelje", rekao je Vulin, saopštava Ministarstvo odbrane.
To je način, smatra ministar, da se pokaže kako se brine o svakom pripadniku, o njihovom kvalitetu života, ali isto tako da se pokaže koliko i svi drugi u Srbiji, bez obzira na to da li su u javnom ili privatnom sektoru, poput Beogradske poslovne škole, "brinu i vole Vojsku i njene pripadnike". 
"Članovi porodica naših pripadnika sada znaju da mogu da odškoluju svoju decu potpuno besplatno", rekao je Vulin i dodao da će tako nastaviti da se radi i u Beogradu i u svim velikim i malim gradovima.
"To je naš način da pokažemo pripadnicima Vojske Srbije da to što su obukli uniformu i postali pripadnici vojske nije pogrešna odluka, da ih ljudi u Srbiji cene i poštuju, da ih vole i da su spremni da budu tu kad to Vojsci treba", rekao je Vulin.
Prema njegovim rečima, to što su zaposleni u Beogradskoj poslovnoj školi donirali Vojsci, nije novac poreskih obveznika, niti iz budžeta, već njihov novac, zarađen kvalitetnim poslovanjem na tržištu. 
"To govori i o kvalitetu njihovog rada u obrazovanju generacija njihovih studenata", rekao je Vulin.
Direktor Beogradske poslovne škole Đuro Đurović rekao je da svi zaposleni u njegovoj ustanovi visoko cene napore koje pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije čine na svojim radnim mestima u očuvanju državnog suvereniteta i teritorijalnog inegriteta Srbije i bezbednosti svih građana zemlje.
"Rečju, vi ste čuvari mira naših građana. Našu ljubav i poštovanje prema onom najlepšem što Srbija ima, a to je njena vojska, pokazujemo i na ovaj način. Potpisujući ugovor o besplatnom školovanju dece pripadnika Vojske i doniranjem novca za kupovinu sunčanih naočara za pilote Vojske Srbije, želeli smo da u istoriji ostane zapisano naše poštovanje i ljubav koju osećamo prema našoj vojsci", rekao je Đurović. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Piloti RV i PVO dobijaju naočare za sunce od Beogradske poslovne škole i još jedna nepreciznost ministra Vulina?

Izvor: TangoSix.rs, 23.Sep.2017

U najboljim tradicijama masovnih nabavki za potrebe pilota (Citizen satovi, pilotske jakne) RV i PVO će po svemu sudeći ponovo obradovati svoje letače.. Kako saopštava Ministarstvo odbrane, na današnjem potpisivanju donacije besplatnog školovanja za porodice Vojske Srbije od strane Beogradske poslovne...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.