BEG airport status
Piloti RV i PVO dobijaju naočare za sunce od Beogradske poslovne škole i još jedna nepreciznost ministra Vulina? Privatni ili državni novac? Bitno je da piloti neće morati da plate 150 evra + za naočare? / Foto: Ministarstvo odbrane

Piloti RV i PVO dobijaju naočare za sunce od Beogradske poslovne škole i još jedna nepreciznost ministra Vulina?

U najboljim tradicijama masovnih nabavki za potrebe pilota (Citizen satovi, pilotske jakne) RV i PVO će po svemu sudeći ponovo obradovati svoje letače.

Kako saopštava Ministarstvo odbrane, na današnjem potpisivanju donacije besplatnog školovanja za porodice Vojske Srbije od strane Beogradske poslovne škole tema su bile i pilotske naočare.

Kako je izjavio ministar odbrane Aleksandar Vulin, sporazum koji je danas potpisan sa Beogradskom poslovnom školom omogućiće pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije kao i članovima njihovih porodica besplatno školovanje u toj, kako je ministar naveo, privatnoj (!) visokoj strukovnoj školi.

Direktor Beogradske poslovne škole doktor Đuro Đurović pomenuo je da će ova obraznovna institucija donirati novac za kupovinu pilotskih naočara:

– Svi zaposleni u Beogradskoj poslovnoj školi visoko cene napore koje pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije čine na svojim radnim mestima u očuvanju državnog suvereniteta i teritorijalnog inegriteta Srbije i bezbednosti svih građana naše zemlje. Jednom rečju, vi ste čuvari mira naših građana. Našu ljubav i poštovanje prema onom najlepšem što Srbija ima, a to je njena vojska, pokazujemo i na ovaj način. Potpisujući ugovor o besplatnom školovanju dece pripadnika Vojske i doniranjem novca za kupovinu sunčanih naočara za pilote Vojske Srbije, želeli smo da u istoriji ostane zapisano naše poštovanje i ljubav koju osećamo prema našoj vojsci. – izjavio je Đurović.

Predstavnici RV i PVO u današnjoj protokolarnoj publici / Foto: Ministarstvo odbrane

Izuzetno pohvalno za Ministarstvo odbrane, međutim…

Izuzetno pohvalna inicijativa i proaktivnost Ministarstva odbrane u pravcu brige za svoje kolege i još bitnije njihove porodice, kao i izuzetan gest Beogradske poslovne škole mogu ostati u senci još jednog neopreznog istupa ministra odbrane.

Kako je stajalo u originalnoj vesti ministarstva, Aleksandar Vulin je naglasio da je Beogradska poslovna škola privatna škola i da danas potpisan ugovor zapravo predstavlja „donaciju privatnog novca državnoj instituciji“. Da li u ovom ugovoru figurira privatan novac ili ne nije u sferi interesovanja našeg portala ali je sigurno da Beogradska poslovna škola nije privatna. U pitajnu je državna obrazovna institucija.

– To što su zaposleni u Beogradskoj poslovnoj školi donirali Vojsci nije novac poreskih obveznika, iz budžeta, to je njihov novac, zarađen kvalitetnim poslovanjem na tržištu. To govori i o kvalitetu njihovog rada u obrazovanju generacija njihovih studenata. – rekao je Vulin.

Budući da je za kvalitetne naočare za sunce potrebno izdvojiti preko 150 evra novac za donaciju njihove nabavke od strane Beogradske poslovne škole (kada se ona bude realizovala) svakako će biti izuzetan poduhvat Ministarstva. Jer sve što letači, sa svojim prilično niskim zaradama za posao koji obavljaju, ne moraju sami da finansiraju je pozitivna stvar.

Da li je potrebno da institucija i osoba koji doniraju sredstva imaju besprekornu reputaciju druga je tema.

Naime, dr. Đuro Đurović je prilično interesantna pojava a njegova škola, prema percepciji reputacije koju ima u javnosti, je daleko od bilo čega kvalitetnog, uz interesantnu istoriju davanja donacija.

Sve u svemu, Uprava za odnose s javnošću Ministarstva odbrane je ponovo demonstrirala da svoj posao obavlja profesionalno i sa integritetom. U ponovljenoj vesti (originalna je skinuta sa sajta i zamenjena trenutnom verzijom) izbačeni su Vulinovi komentari o tome da je u pitanju privatna škola i Uprava se izvinila za grešku.

Ostaje pitanje da li je u pitanju greška novinara, procesa produkcije izveštaja ili još jedan zaista nepotreban blam ministra odbrane? Pitamo se, jer za razliku od poslednjeg blama koji smo u potpunosti disektirali, ovde su svi želeli da urade nešto pozitivno. Zašta od nas i naše čitalačke publike imaju sve pohvale.





[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Pa

Bolje da se standard pripadnika vojske gradi tako sto će da se povećaju primanja, a ovo sto se sad radi više liči na pravljenje socijalne ustanove od VS, sto i jeste bila u periodu posle 1992 pa do danas

Odgovori
Mr

Људи моји, шта је ово!? Па ово је невероватно шта се ради! Просто човек да се запита, није ли ово неки експеримент, нека скривена камера…као да смо ми у неком ријалитију и да нас људи тамо негде гледају и смеју се на све ове наше глупости…Шта ради овај човек и цела та камарила!? Па они терају циркус са нама!!!

Елем, ако тамо нека школица треба да даје војсци/пилотима некакве “донације” и да лично
његова министарска “ексенција” држи слово у вези тога шта је следеће питам се!? Донација у вези замене гумице на чесми у присуству дотичног министра!? Или ако је већ тако решено, позивам овим путем донере добре воље да нам се у војсци обезбеде: нове чизме, други комплет униформе, ја бих ‘тео нову пушку у калибру 5.56мм…па бих ‘тео и швајцарски војни ножић…

Odgovori
ra

И једно две ескадриле вишенаменских авиона за сад!!!

He

Bolje da kupise naocare za nocno gledanje.

Mi

Gospodine Ministre odbrane, mozda bi firma u kojoj sam zaposlen, ako je potrebno, pilotima mogla da donira gace.
Javite ako je potrebno, gospodine Ministre odbrane.

ss

Следеће храна из народне кухиње

Odgovori
ni

ovo je cirkus

Odgovori
Am

Nikad jadniji potez vlasti prema eliti Vojske. Onaj ko čita vest o „donaciji“ naočara pilotima ima večeras neprespavanu noć smišljajući kako da furne iz ove ludare.

Odgovori
ч

Dešavanje dostojno neke epizode „Monty Python“….sledeće je da im dele cigare, a porodicama bonovi za narodne kuhinje.

Odgovori
Ma

Nikad gori ministar Vojni,Djordjević bivši ministar je barem nešto i znao učio o vojsci i njenim potrebama,primetio sam da je često ,Djordjević putovao u Belorusiju i primao njihovog ambasadora kod nas verovatno se trudio da uradi nešto pozitivno za RV I PVO,u smislu nabavke opreme.

Odgovori
Dr

Što bi rekao nas narod, doterali smo cara do duvara. E to je to.

Odgovori
М

Ово је нека шала аутора текста????

Odgovori
iv

Kad pomislis da nemoze nize ispadne da ipak moze. Ovo je odvratno!

Odgovori
Du

Svi koji ostavljaju negativne komentare samo znaci da im smeta jaka i spremna vojska. Ove naocare podizu borbenu gotovost nase vojske i mislim da je sjajna vijest. Bravo za Djura, potonju virdzinu Bijelog Polja :)

Odgovori
Pa

Zamisli trebas uci u novi vlastiti stan. Sta ti treba? Zarulja, nekih 60 sveca. Divota koja logika…

Odgovori
Jo

Kreatura od ministra koja pokusava na ovakav nacin da gradi svoj autoritet prodajuci jeftino autoritet Vojske koji je gradjen stotinama godina. On je ministar odbrane a ne ministar Vojske Srbije! Zasto ne radi svoj posao i obezbedi plate, naoruzanje i opremu za Vojsku. On bi trebao ali sta ce piloti u skolici?

Odgovori
Dr

Ja se javljam da svim pripadnicama RV i PVO doniram lak za nokte,i po par hulahopki ako se ministar slozi. Smejurija od drzave, zao mi je vojske.

Odgovori
ma

Svi oni koji su opeljesili drzavu od 90tih do danasnjeg dana treba da budu donatori vojske milom ili silom da vidimo da li i tada nece imati para za vojsku u pitanju su milijarde a ne milioni. Vulin jadnicko nije toliko kriv, kriv je sto je to mesto prihvatio naravno. Medjutim najveci krivac je onaj ko mu je to mesto dao po necijoj „preporuci“. A zna se cije se preporuke u ovoj zemlji uvazavaju. Taj neko sto voli da daje „preporuke“ bas na takvom mestu voli da budu neznalice i poslusnici. Zato se i dalje vrtimo u krug i sa ovakvim likovima i sa ovakvom „neutralnom“ politikom ali samo na papiru necemo daleko stici. Ovo je tek pocetak bice jos mnogo ovakvih bisera nasih „umnih ljudi“ i ogromnih gresaka koje nece moci vise da se isprave ako se ne uzmemo u pamet.

Odgovori
ma

Ova slika gore sa OTAN zastavom sve govori. Nikakav komentar nije potreban. Ja sam za saradnju a ne za okupaciju.

Odgovori
Mi

Ne secam se da ste ovoliko kritikovali prethodnu vlasti a samim time i prethodne ministre?!
Pustite ljude da rade . Ovo je najbolja vlast posleratne Srbije . I najvise je uradila za Vojsku. Sta god ..ali radi .
A kolika je demokratija necete ni objaviti ovaj komentar.

Odgovori
П

На овом порталу се објављују коментари. Није ти ово бљуц, б-92 и слично.

Am

Sendviči su prevladali u ishrani Srbije

А

@Miki Јел и ово најбољи послератни министар?

OZ

Gos Miki ako mozete da navedete sta je to uradila ova vlast za vojsku….Bas bi voleo da znam…

Ig

Najbolji komentar u novijoj istoriji.
A ministar je neponovljiv za sva vremena.
Šuška se da će biti i čarapa…Ide zima.

Б

Људи, ви се шалите, зар не??? Ово је сигурно добра шала редакције. Не би Вулин то радио. Он је стари војник. Боже, дај нам снаге да ово издржимо.

Odgovori
ma

G. Miki u mojim komentarima su zahvaceni svi od 90tih do danas. Zna se ko je bio na vlasti od 1990 pa do sad. Zna se ko je sta radio a niko se ne usudjuje da pokrene neki krivicni postupak protiv takvih likova. Nemoze samo predsednik-premijer da kaze opljackali drzavu i nikome nista, zaboravljeno. Dok se to ne uradi nama nema pomeranja napred ni za milimetar. Ne mogu da stite jedan drugoga i da smisljaju razne gluposti da zabave narod kako bi narod sve to zaboravio sta se radilo u zadnjih 30godina. Ako se to ne uradi nikada para necemo imati ni za sta, one ce i dalje da odlaze tamo na razne racune po belom svetu a mi i vojska i dalje bicemo goli i bosi. Opljackano mora da se vrati drzavi ovako ili onako. Onda ce biti para i za vojsku i za narod.

Odgovori
De

Grehota jedna na šta je spala ova država pa to je strašno!!! Jedan ministar odbrane (čitaj polu-pismen čovek) iznosi u javnost ovakvu smejuriju dovoljno govori o tome na kakvom je nivou politička snaga vlasti u ovoj zemlji.

Odgovori
Mi

Komedija br.1

Odgovori
pe

Jesu li i odabrali firmu za cvike ili će na privatni tender,e aj majke ti smisli kako,da utrapimo one pertle,slabo nam idu…

Odgovori
Lo

Po prvi put u istoriji vojni piloti su dobili naočare!
Tokom vladavine Kralja Petra, Tita, Slobe,Žutih morali su sami da se dovijaju kako nabaviti rejbanke od omrznutih imperijalističkih sila. Tek po dolasku sadasnjeg ministra ta vjekovna nepravda je ispravljena i stvari se vracaju na svoje mesto kao nikada do sad. Ovim potezom je obezbedio dozivotno ministarsko mesto.
Ono sto dodatno govori o velicini i gordosti gospodina ministra je i omogucavanje besplatnog skolovanja za pilote i sve clanove familija na najprestiznijim svetskim skolama cime je obezbeđena buducnost, kao i podizanje morala vazduplohovaca koji je trenutno na nikad vecem nivou, na cemu nam zavidi, ne samo ostatak balkana, nego i skoro čitav svet.
Ipak da tolike zasluge ne idu samo na jednoga coveka, moramo pomenuti i onoga ko je prepoznao potencijal i postavio takvoga experta na ministarsko mesto, a rezultati se vec vide.
A sada gospodo svi u glas da vas cujem: „Hej, vojnici vazduhoplovci, čelična kriiiiiila naše armije!“

Odgovori
ra

Потпуно си у праву, за време владавине горе поменутих војним пилотима су куповали авионе а ови све време чезнули за наочарама, е сад је дошло време да се та више деценијска неправда исправи.
Живео министар војни!!!!

op

Ja u Crnoj Gori kupio staklene naočare za 5 eur. Možeš misliti kada kažu 100 ili 150eur ko će da uzme „razlikicu“ od „donacije“. I slažem se da je ovo sve bedno i čist politički marketing i spinovanje.

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Vojin na: Novi sistem raspoznavanja „svoj-tuđ“ prvi put uočen na avionima MiG-29SM+ srpskog RV i PVO

A samo ću dodati da je isti iff ugradjen u MiG-29 kao sto se ugradjuje u Rafale. Potpuno isti….

01. May 2024.Pogledaj
01. May 2024.Pogledaj

Dunedain na: Novi sistem raspoznavanja „svoj-tuđ“ prvi put uočen na avionima MiG-29SM+ srpskog RV i PVO

Kao prvo Srpski Mig 29SM, nema mnogo veze sa SM varijantom iz 90 tih godina. Mnogo komponenti je promenjeno i stavljeno sasvim novo i modernije. Ovaj SM je daleko moderniji i bolji od SM iz 90 tih godina. Sto se tice ostalog, vise se neobjavljuje sta je sve stiglo i sta je sve uradjeno, vec…

01. May 2024.Pogledaj