[APEL ZA POMOĆ] Hangar i zgrade Aero-kluba Kraljevo pretrpeli veliku štetu tokom oluje, obraćaju se za pomoć vazduhoplovcima

Izvor: TangoSix.rs, 24.Jul.2023, 06:48

[APEL ZA POMOĆ] Hangar i zgrade Aero-kluba Kraljevo pretrpeli veliku štetu tokom oluje, obraćaju se za pomoć vazduhoplovcima

Tokom prekjučerašnje oluje koja je prošla kroz veći deo Srbije stradao je i sportski aerodrom Kraljevo. Kako je za Tango Six kazao Gordan Đurović, predsednik aero-kluba Kraljevo, zbog grada koji je oko 17 časova u subotu izručen iz grmljavinskog sistema po širem reonu grada, infrastruktura aerodroma pretrpela je značajnu štetu.
– Krov hangara, krovovi učionice, restorana sa internatom, kao i krov upravne zgrade kompletno su uništeni. Na pojedinim vazduhoplovima >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << koji su se nalazili u hangaru postoje oštećenja.
Članovi i prijatelji aero-kluba Kraljevo su odmah posle oluje angažovani u akciji čišćenja i sanacije štete, a sve to sa veoma skromnim sredstvima.
Šteta na jednoj od zgrada / Foto: aero-klub Kraljevo Imajući u vidu veoma nestabilne meteorološke uslove u narednom periodu i trenutnom stanju infrastrukture, neophodna je hitna sanacija krovova u cilju sprečavanja daljih oštećenja objekata kao i vazduhoplova. – kazali su iz aero-kluba za naš portal.
Uprava aero-kluba zamolila nas je da prenesemo apel za pomoć u vidu, kako procenjuju kao najhitnije, novca ili materijala koje bi upotrebili za sanaciju štete i dalje funkcionisanje.
– Nadamo se da klub koji uskoro slavi 100 godina postojanja zaslužuje da dobije neophodnu pomoć. – apeluju iz aero-kluba Kraljevo.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Tango Six Portal (@tangosix)


Đurović kaže da je šteta na krovu hangara procenjena na oko 900.000 dinara, na krovu učionice oko 250.000 dinara i na krovu restorana i internata ukupno oko 540.000 dinara. Procena ukupne štete nastale na objektima iznosi oko 1.690.000 dinara.
Ukoliko ste u stanju da pomognete, ovo su podaci za uplatu novčanih sredstava:
Aero Klub „Mihajlo Petrovic“ Kraljevo
Adresa: Sportski aerodrom bb
36000 Kraljevo
Broj ziro racuna: 325-9500600001987-06
Podaci za uplate iz inostranstva.
Svrha uplate: Donacija za sanaciju stete nastale elementarnom nepogodom.
aeroklubkraljevo@gmail.com











The post [APEL ZA POMOĆ] Hangar i zgrade Aero-kluba Kraljevo pretrpeli veliku štetu tokom oluje, obraćaju se za pomoć vazduhoplovcima appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.