AKTiviraj se – jedan od projekata za inkluziju dece

Izvor: Politika, 03.Feb.2012, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKTiviraj se – jedan od projekata za inkluziju dece

Projekat AKT!iviraj se jedan je od humanih projekata AIESEK-a i koncentriše se na socijalnu inkluziju dece bez roditeljskog staranja i osoba sa smetnjama u razvoju. Ove godine projekat se organizuje po četvrti put i trajaće u periodu od decembra 2011. do maja 2012. godine.

Članovi projekta AKT!iviraj se su početkom januara počeli sa organizacijom radionica zabavnog i edukativnog karaktera za decu iz domova “Jovan Jovanović Zmaj”, “Drinka Pavlović”, “Dragan Filipović >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Jusa” kao i za članove društva za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju “Stari Grad”. Radionice se održavaju dva puta nedeljno i vodi ih petnaest profesionalno obučenih volontera, koji na kreativan i zanimljiv način pokušavaju da podstaknu kod dece timski duh. Preko stotinu dece pohađa radionice koje imaju velikog uspeha i uticaja na raspoloženje i samopouzdanje dece.

Kao sastavni deo projekta organizuju se i radionice za generacije četvrtog razreda u osnovnim školama “Vuk Karadžić” i “Mihailo Petrović Alas” na temu tolerancije i različitosti sa ciljem da mlađa populacija nauči da se deca sa smetnjama u razvoju ne razlikuju od druge i time da se postigne bolja inkluzija.

P.O.

objavljeno: 03.02.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.