Unaprediti veštine žena u korporativnom upravljanju

Izvor: DobreVesti.rs, 29.Mar.2014, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unaprediti veštine žena u korporativnom upravljanju

 
BEOGRAD -  Dobra praksa korporativnog upravljanja važna je jer omogućuje bolji pristup kapitalu i međunarodnim finansijerima, pa je efikasan rad u upravnim i nadzornim odborima u preduzećima od presudnog značaja za uspeh jedne firme i njenih menadžera.

Istraživanje sprovedeno u Srbiji 2013. godine je pokazalo da postoji nedostatak i interes za specijalizovanim obukama o korporativnom upravljanju za članove odbora.
Došlo se i do zaključka - zašto nema žena na visokim pozicijama? Znanje ne nedostaje, žene su u proseku, obrazovanije od muškaraca, ali veštine u kojima im je potrebno unapređenje jesu u oblasti upravljanja rizicima i kada je u pitanju definisanje strateške uloge odbora i načina na...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.