Saobraćajke i pijanstva za Srpsku novu godinu

Izvor: Glas javnosti, 15.Jan.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćajke i pijanstva za Srpsku novu godinu

NOVI SAD - U Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine (KCV) u Novom Sadu je tokom dočeka pravoslavne Nove godine primljeno je 38 pacijenata zbog povreda u saobraćajnim nesrećama, ili usled napada, intoksikacije i tuče, saopštio je KCV.

Najviše novopristiglih pacijenata u noći dočeka pravoslavne nove godine, njih 23, povređeni su u saobraćajnim udesima.

Kod većine povređenih konstatovane su lakše povrede pa su, nakon ukazane lekarske pomoći, pušteni >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kućama, dok je dvoje u teškom stanju zadržano u Urgentnom centru, navedeno je u saopštenju KCV.

Puno posla za Hitnu pomoć u Nišu

Lekari Hitne pomoći u Nišu imali su više posla i teže zadatke na dočeku Nove 2011. godine po julijanskom kalendaru u odnosu na doček po novom kalendaru, rečeno je u toj zdravstvenoj ustanovi.

- U Hitnoj pomoći protekle noći zabeležen je veći broj saobraćajnih nezgoda i tuča u odnosu na noć između 31. decembra i 1. januara - rekla je zamenik direktora Slađana Milenković.

Slavlje u parku Sveti Sava gde je nastupio Momčilo Bajagić i Instruktori i gde se okupilo više hiljada Nišlija protekla je bez incidenata, ali je burno bilo u drugim delovima Niša, navela je ona.

- Lekari Hitne pomoći intervenisali su u četiri slučaja kada je reč o saobraćajnim nezgodama u kojima je bilo povređenih, a zabeležen je i povećan broj alkoholisanih osoba i to uglavnom mlađih - rekla je Milenkovićeva.

Niška policija saopštila je da je u ulici Branka Miljkovića teško je povređen Slobodan K. (59) iz Niša. On se "fordom" sudario sa autobusom gradskog prevoza koji je imao pravo prvenstva prolaza, naveli su u policiji.

Lekari Hitne pomoći napomenuli su da je protekla noć bila teška i za hronične bolesnike koji su češće zvali nego što je to uobičajeno.

U Kosovskoj Mitrovici bez incidenata

Doček pravoslavne Nove godine u Kosovskoj Mitrovici, na severu Kosova, protekao je bez incidenata, izjavio je zamenik regionalnog direktora Kosovske policijske službe Ergin Medić.

Prema njegovim rečima, policija je intervenisala samo u jednom slučaju i tom prilikom privela jedno lice zbog ometanja policajca u vršenju dužnosti.

- Nije bilo težih krivičnih dela, nije bilo povreda od pirotehničkih sredstava, niti u saobraćajnim nezgodama. Koncert je protekao bez incidenata, policija je reagovala samo u jednom slučaju. Tom prilikom privedeno je jedno lice zbog ometanja policajca u vršenju dužnosti - rekao je Medić.

Više stotina građana Kosovske Mitrovice dočekalo je na platou kod Tehničke škole pravoslavnu Novu godinu. Građane su zabavljali Jelena Broćić i orkestar Aleksandra Sofronijevića.
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine,   Doček Nove Godine

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.