Otvoren novi proizvodni pogon u Šapcu

Izvor: RTS, 03.Okt.2015, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren novi proizvodni pogon u Šapcu

Kao rezultat trogodišnje saradnje domaće kompanije "Fruti" i nemačkog "Sinalka", u severozapadnoj radnoj zoni u Šapcu, otvoren je novi proizvodni pogon u kome će se dnevno proizvoditi 150.000 litara osvežavajućih bezalkoholnih napitaka.
Saradnja između nemačke i srpske kompanije počela je pre tri godine, a kao rezultat uspešnog poslovanje je izgradnja nove proizvodne hale od 2.600 metara kvadratnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u koju je uloženo milion ipo evra, od čega je deo finansiran sopstvenim sredstvima, a deo iz kredita. U novom pogonu proizvodnja je uvećana za 30 odsto, a njeni troškovi su znatno smanjeni.

"Veoma smo zadovoljni poslovanjem u Srbiji, pogotovo u ovoj fabrici. Sinalko ima dugu tradiciju, i verujemo da će u ovoj fabrici biti otvorena još jedna linija za proizvodnju", kaže Mongi Goundi, generalni direktro kompanije "Sinalco International Brands GmbH & Co. KG".
Kompanija iz Šapca osnovana je pre 25 godina, i jedina je koja u Srbiji proizvodi i plasira "Sinalko" proizvode. Trenutno zapošljava 50 radnika, od čega 20 radni u direktnoj proizvodnji.
"Sa izgradnjom ovog novog pogona, plasman na druga tržišta zemlja je realan. Mi se nadamo da ćemo proširiti tržište Sinalka na tržišta okolnih zemalja, a samim tim zaposloti novih mladih ljudi", kaže Vladimir Petrović, direktor ''Fruti'' d.o.o.  Šabac.
Otvaranju novog proizvodnog pogona u Šapcu prisustvovali si i predstavnici Ministarstva privrede koji su poručili da je Srbija pravo mesto za investiranje, i da je partnerstvo najbolji  primer kako proizvodnja može da uveća za nekoliko puta.
"Mi kao Vlada Republike Srbije, podržavamo svaki projekat, svaku investiciju. Ovo je na sreću bilo nešto što su sami napravili. Kada sa 50 metara kvadratnih dođete na 2.600 metara kvadratnih proizvodnog pogona, to sigurno znači da verujete u bolju budućnost", kaže Miloš Petrović, državni sekretar Ministarstva privrede Republike Srbije.
Izgradnja fabrike po svim evropskim standardima završena je za dve godine.
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.