OČEKUJE NAS 15 CM SNEGA, TEMPERATURE ISPOD NULE: Direktor RHMZ najavio ledene dane - a evo kakvo je vreme za srpsku Novu godinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 21:34

OČEKUJE NAS 15 CM SNEGA, TEMPERATURE ISPOD NULE: Direktor RHMZ najavio ledene dane - a evo kakvo je vreme za srpsku Novu godinu

Oglašavanje direktora RHMZ-a.

Na Badnji dan u većem delu Srbije umereno oblačno, suvo, natprosečno toplo i vetrovito.

- U košavskom području će duvati umeren i jak, na jugu Banata olujni jugoistočni vetar (sa udarima preko 17 m/s), a u ostalim krajevima vetar će biti jugozapadni sa najjačim udarima u planinskim predelima južne i jugozapadne Srbije.

Kratkotrajna kiša očekuje se tek ponegde, a u centralnoj i južnoj Srbiji posle podne će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti i više sunčanih intervala. Najniža temperatura od 2 do 11 °C, a najviša od 13 do 17 °C, u Negotinskoj Krajini oko 10 °C - piše direktor RHMZ Jugoslav Nikolić u prazničnoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

Na Božić (07.01.) pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom i postepeno hladnije. Vetar će tokom dana oslabiti. Najniža temperatura od 2 do 8 °C, a najviša od 8 do 13 °C. Krajem dana osetniji pad temperature i pojačanje severozapadnog vetra uz prelazak kiše u sneg, prvo u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji, a tokom noći i u ostalim krajevima, uključujući i područje Beograda.

Drugog dana Božića, u ponedeljak (08.01.) oblačno, osetno hladnije i vetrovito sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom i povremeno sa snegom uz stvaranje snežnog pokrivača, samo se još ujutro na krajnjem jugu i istoku Srbije očekuje kiša.

A post shared by Проф др. Југослав Николић (@jugoslav_nikolic)

U zapadnoj Srbiji, Sremu, na jugu Bačke, u Banatu, Beogradu, Šumadiji, kao i u planinskim predelima prognozira se od 5 do 15 cm snežnog pokrivača, a u ostalim krajevima manje od 5 cm. Temperatura ujutro oko 0 °C, na jugu i istoku Srbije lokalno i do 5 °C, tokom dana u daljem padu, pa će posle podne i uveče u većini mesta biti između -3 i 1 °C.

U utorak (09.01.) ujutro i pre podne slab sneg. Posle podne u većini mesta prestanak padavina, a severozapadni vetar će oslabiti. Temperatura u većini mesta bez većeg kolebanja, od -4 do -1 °C, a na jugu Srbije i u Negotinskoj Krajini do +1 °C.

Od srede do kraja naredne sedmice (10 - 14.01.) hladno sa umerenim do jakim jutarnjim mrazevima (u većini mesta od -10 do -5 °C, a lokalno i niže).

Tokom dana suvo sa sunčanim intervalima i dnevnom temperaturom do vikenda malo ispod 0 °C (ledeni dani), a od subote (13.01.) maksimalne temperature u manjem porastu.
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJHLADNIJE MESTO NA PLANETI: Evo kako izgleda ŽIVOT U NJEMU

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2024

Ekstremni uslovi života u Ojmjakonu, gde temperature padaju i do -58 stepeni Celzijusa, zahtevaju posebne trikove, od konzumiranja teških mesnih proizvoda do praktikovanja stočarstva i ribolova, a stanovnici ovog mesta su poznati po dugovečnosti uprkos izazovima hladne klime...Selo Ojmjakon u dalekoistočnom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.