Beograđani dočekali Srpsku novu godinu

Izvor: Blic, 14.Jan.2013, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani dočekali Srpsku novu godinu

Ljubitelji boemske atmosfere u restoranima "Tri šešira" i "Šešir moj" uz pokoju čašicu, pregršt kulinarskih đakonija i muziku raspevanih orkestara dočekli su večeras u restoranima Skadarlije Srpsku novu godinu.

Iako je u najpoznatijoj boemskoj četvrti u Beogradu dominirala starija populacija, igre i pesme nije nedostajalo.

Naši reporteri zatekli su u čuvenom restoranu "Tri šešira" raspevane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << goste sa podignutim čašama u rukama.

- Kod nas se tako tradicionalno dočekuje srpska Nova godina. Pošto gostima nudimo ugodnu atmosferu uz bogatu trpezu i muziku koja ih uveseljava do kasno u noć, ovde je svake godine i za pravoslavnu Novu jednako živo kao i 31. decembra - kaže menadžer restorana Dragan Dragić.

Ni restoran "Šešir moj" nije zaostajao sa atmosferom. U prepunoj sali rasploženi gosti su ponoć dočekali na nogama.

- Ovo je za nas porodična kafana, jer dolazimo u nju već 15 godina. Dovodili smo ovde i decu, proslavljali Nove godine, rođendane, diplome, ispraćaje. Razlog za to je više nego očigledan - Restoran ima srce, dušu i osećaj da ste kao kuće - kaže vidno raspoložena Radica Petrović, stalni gost restorana.

U kafiću "Red bar", gde su Novu godinu pretežno doekali mladi, provod je bio znatno mirniji nego u ostatku Skadarlijskih lokala. Muzika je obećavala, ali je atmosfera bila neočekivano svakodnevna.

Povezane vesti: Srpska Nova godina uz trubače i tetoviranje

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Veselo u Beogradu za Srpsku novu godinu

Izvor: Blic, 14.Jan.2013

Ljubitelji boemske atmosfere u restoranima "Tri šešira" i "Šešir moj" uz pokoju čašicu, pregršt kulinarskih đakonija i muziku raspevanih orkestara dočekli su večeras u restoranima Skadarlije Srpsku novu godinu...Iako je u najpoznatijoj boemskoj četvrti u Beogradu dominirala starija populacija,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.