Air Serbia dodaje dva aviona u flotu

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Dec.2019, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Air Serbia dodaje dva aviona u flotu

BEOGRAD - Air Serbia planira da poveća svoju flotu za još dva aviona u 2020. godini, što znači da će se ukupni kapacitet uvećati za 12 odsto tokom prvog kvartala 2021.

Generalni direktor Air Serbia za komercijalu i strategiju, Jiri Marek, nije rekao koji će tačno tip aviona biti dodat u flotu srpske avio-kompanije naredne godine.

Marek je dodao da je Air Serbia prošla put "od postojane evolucije, do skoro revolucije", napomenuvši kako je ova kompanija jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << od najbrže rastućih prevoznika na jugoistoku Evrope, piše Exyuaviation.

Avio-kompaniji će trebati dodatni avioni i za nove rute planirane za 2020. sa tri aerodroma u zemlji, a ove godine Er Srbija je dodala deveti erbas A319 i tokom letnjih meseci zakupila Bombardier CRJ900.

Air Serbia takođe planira da poveća i broj čarter letova u narednoj godini.

Osim nedavno najavljenih letova za Maroko, koji bi trebalo da počnu krajem marta, prvi put će biti upotrebljen širokotrupni Erbas A330, i to za čarter letove.

Avio-kompanija će taj avion sa 254 sedišta, koji leti na redovnoj liniji za Njujork, koristiti na čarter letovima za Palermo sredinom februara, kao i za Đenovu sredinom marta.

Air Serbia je u 2018. godini imala 958 čarter letova i prevezla 223.000 putnika. U 2019. godini, broj čarter letova je prešao 1.000.
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

OTKAZI U MONTENEGRO ERLAJNSU U strategiji kompanije stoji da će 2020. biti u plusu, ali nakon toga sledi nešto što se neće dopasti radnicima

Izvor: Blic, 13.Dec.2019, 10:14

Crnogorska nacionalna avio-kompanija "Montenegro Airlines" (MA) će nakon usvajanja zakona o ulaganju u konsolidaciju i razvoj nacionalne aviokompanije, od naredne godine poslovati profitabilno, a do 2023. biće optimizovan broj radnika, poručili s ministar saobraćaja Osman Nurković i izvršni direktor...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.