Sandra Afrika u panici od poreznika otkazuje nastupe

Izvor: Blic, 14.Jan.2015, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sandra Afrika u panici od poreznika otkazuje nastupe

Folk pevačica odustala je od nastupa za doček Srpske nove godine jer se uplašila poreznika. Nakon što im je rekla da peva džabe i da je sve što ima dobila, povukla se u ilegalu.

Sandra Afrika je iznenada javila vlasnicima jednog beogradskog splava da neće moći da peva kod njih.

- Sandra nam je otkazala gostovanje bez objašnjenja. Nije nam bilo jasno zašto to radi, a kasnije smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz novina saznali da joj je Poreska uprava za petama. Rekla im je da peva besplatno, a to nije tačno. Kod nas je uvek dobijala novac, i to na ruke - rekli su za „Blic“ menadžeri poznatog prestoničkog splava na kojem je pevačica trebalo da nastupi sinoć.

Pare na ruke

Menadžer kluba iz Travnika u kojem će se 16. januara održati Izbor za mis BiH, na kojem bi trebalo da nastupi Sandra, kaže za „Blic“ da pevačici daje novac na ruke.

- Nadamo se da neće i nama otkazati u pet do 12. Nikada nije pevala džabe, kao ni ostale njene kolege. Novac joj još nismo dali, ali će ga dobiti na ruke kada dođe - kaže menadžer.

Kako saznajemo, ako poreski inspektori utvrde da je Sandra pevala na crno, suprotno onome što je izjavila na saslušanju, moraće da plati novčanu kaznu u visini od 30 do 100 odsto poreza koji duguje. Za utaju poreza predviđena je i kazna od šest meseci do pet godina zatvora, što je očigledno uplašilo pevačicu. Iako je donedavno izjavljivala da je među najplaćenijim pevačicama i hvalila se automobilima i jahtom, Sandra se povukla iz javnosti, a novinare izbegava u širokom luku.

„Nažalost, ne mogu da se javim. Napišite tekst kakav želite, bez moje izjave“, poručila nam je u poruci pevačica, koja je inspektorima prekjuče rekla da je BMW X6 dobila od dečka, a „mercedes S320“ od babe i dede.

Kako nam je jedan od bivših direktora Poreske uprave objasnio, teško se utvrđuje zarada pevača jer oni gotovo uvek imaju isti odgovor - da pevaju besplatno.

- Lako je pribaviti dokaze da su pevali na određenim mestima, ali teško i za koju sumu. Mnogim pevačima je izjava da su pevali bez nadoknade najbolji alibi da izbegnu porez za plaćene nastupe - kaže naš sagovornik.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine,   Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.