Izvor: Luftika.rs, 27.Dec.2021, 20:29

Novac za doček Nove godine Subotica preusmerava za lečenje dece i stipendije

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić doneo je danas (27. decembar), usled nepovoljne epidemiološke situacije, odluku da sredstva iz gradskog budžeta, u ukupnom iznosu od 4,3 miliona dinara, prvobitno namenjena za doček Nove godine na gradskom trgu, budu preusmerena u drugačije svrhe.
Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost, i zato će iznos od 2.900.000 biti preusmeren za studentske stipendije. Ukupan fond za tu namenu za 2022. godinu dostigao je time iznos od 13,3 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << dinara, čime je omogućeno da, pored već dodeljenih stotinu, bude odobreno dodatnih 28 gradskih stipendija i to za studente koji su ostvarili isti broj bodova kao poslednji sa liste od 100 rangiranih, u Odluci koju je na predlog Komisije doneo Gradonačelnik.
Takođe, deo sredstva, iznos od milion dinara, biće usmeren na Fond za razvoj mladih talenata, te će svih 200 dece i mladih koji su konkurisali i dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta. Odluka o dodeli sredstava mladim talentima Grada Subotice time je dopunjena sa još stotinu mladih talenata kojima će na ovaj način Grad pomoći.
Treći deo sredstava, u iznosu od 400.000 dinara, usmeren će biti na račun Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine, odnosno za lečenje naše dve male sugrađanke Mile Mikulić i Leone Kovač. Preko ove Fondacije, Grad je za pomoć u lečenju teško obolele dece i omladine u tekućoj 2021.godini pomogao 28-oro dece.
Tekst i foto: gradsubotica.co.rs
Najsiromašnija srpska opština plaća 1.800.000 dinara Miroslavu Iliću za novogodišnji koncert

Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine,   Subotica

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Subotica: Bez najavljenog dočeka na trgu, sredstva preusmerena mladima i za lečenje dece

Izvor: Danas, 28.Dec.2021, 13:08

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je, usled nestabilne epidemiološke situacije, doneo odluku da sredstva iz budžeta grada, u iznosu od 4,3 miliona dinara, opredeljena za doček Nove godine na gradskom trgu budu preusmerena mladima i za lečenje dece.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.