Na doček srpske Nove godine, ponesite i stare baterije

Izvor: JužneVesti.com, 10.Jan.2017, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na doček "srpske" Nove godine, ponesite i stare baterije

Nišlije će u parku Svetog Save moći da odlože stare baterije u posebne kontejnere koji će tu biti postavljeni tokom novogodišnje proslave, a cilj akcije je da se građani, a pre svega deca, upoznaju s tim koliko je bitno odlagati otpad na pravi način.

Baterije su štetne po životnu sredinu ukoliko se bacaju zajedno sa ostalim smećem, ukazuje profesorka Aleksandra Boričić, zbog čega Visoka tehnička škola >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << organizuje kampanju prikupljanja starih baterija i to uoči dočeka Pravoslavne Nove godine, od 20 sati.

Akcija će okupiti učenike osnovnih škola sa područja najveće niške opštine i Studentski parlament Viskoke tehničke škole - kažu u opštini Medijana.

Podsetimo, posebni kontejneri za odlaganje baterija postavljeni su nedavno i u “Rodi” gde su stajali neko vreme, ali su uklonjeni jer, kako kaže Boričićeva, nema ko da ih čuva. Ona dodaje da bi rado ostavili kontejnere i duže, ukoliko bi neko garantovao da će ih čuvati.

Zasada je, dodaje, cilj da se učenici samo upoznaju koliko je odlaganje baterija sa drugim smećem štetno za okolinu.

Iz Opštine pozivaju sve građane da se priključe akciji i na taj način pokažu brigu za zdravu životnu okolinu.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine,   Doček srpske nove godine

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.