Izvor: Radio 021, 13.Jan.2020, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doček pravoslavne Nove godine danas na više desetina lokacija u Novom Sadu

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru, tzv. "pravoslavne Nove godine", održaće se večeras na više desetina lokacija u Novom Sadu.

U pitanju je program koji Grad Novi Sad podržava preko fondacije "Evropska prestonica kulture 2021" kroz program "Дoček 7528" i u okviru kojeg će se u nizu kulturnih ustanova i ugostiteljskih objekata održati koncerti i drugi zabavni program.

Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << najavljeno, nastupiće više od 200 umetnika iz 10 zemalja, a biće zastupljeni vizuelna umetnost i muzika, nova muzička imena, kao i legende domaće i regionalne scene, romantične šansone, legendarne pop-rok pesme, afro-soul i etno ritmovi, harmonika i bandoneon, ali i najstariji dečiji hor i vizuelni performansi. Mapa lokacija i satnice dostupne su OVDE.

Ove godine organizuje se i Doček za najmlađe, pa će se održati svečani koncert popularne dečje muzike (u podne na Novosadskom otvorenom univerzitetu), predstava za decu "U cara Trajana kozije uši" (od 19h u KCNS) i nastup hora Kolibri (u 16h u KC Futog).

Ulaznice za sve događaje se mogu pronaći na prodajnim mestima Gigstiksa i na sajtu.

Inače, 2013. godine Grad je po prvi put u novijoj istoriji na Trgu slobode organizovao doček Nove godine po julijanskom kalendaru.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Danas u Novom Sadu - ponedeljak, 13. januar

Izvor: Radio 021, 13.Jan.2020

U Novom Sadu će se danas održati više desetina događaja u okviru dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru...Ova, kako je neki zovu "srpska" ili "pravoslavna" Nova godina, dočekuje se bez koncerata na Trgu slobode, ali s druge strane, ali kroz brojne događaje koje Grad Novi Sad podržava preko...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.