Beograd – najzabavnija prestonica Evrope

Izvor: RTS, 30.Dec.2016, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd – najzabavnija prestonica Evrope

U Beogradu prednovogodišnja atmosfera. Prestonica se nedeljama pripremala da dočeka turiste, kojih je ove Nove godine više nego ikada ranije. Najbrojniji gosti su iz regiona, ali ih ima i iz cele Evrope i sveta. Bogat zabavni program na ulicama i trgovima obećava dobar provod.
Status najzabavnije prestonice u ovom delu Evrope, Beograd svake Nove godine iznova potvrđuje.

Turisti iz Italije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Izraela, Turske, Maroka, Hrvatske, Grčke, Japana kažu da je srpska prestonica prelep grad, da su ljudi divni, a cene pristupačne.
Broj stranih turista u Beogradu godinama raste u dvocifrenom procentu, po čemu je naša prestonica rekorder u Evropi. U prvih 11 meseci ove godine, bilo ih je čak 13 odsto više. Najviše raste broj turista iz Grčke, Turske, Rumunije i Bugarske.
"Kapaciteti su puni. Gosti su nam, kao i prethodnih godina, uglavnom sa Balkana, ali ih ima i iz udaljenih zemalja, pa čak i iz Kine", kaže Maja Kisin iz "Kristal kod apartmana".
Ranijih godina, novogodišnji gosti su bili uglavnom mladi. Ovog decembra ima turista svih životnih dobi.
"Devedeset odsto naših gostiju su stranci, nismo očekivali baš ovoliku popunjenost. Hoteli su nam puni još od 23. decembra, i tako će biti do posle Božića. Ovo je dobro vreme za hotelijere", kaže Tomislav Momirović iz Udruženja hotelijera i restoratera Srbije HORES.
U organizaciju dočeka, grad je uložio pola miliona evra, a očekuje se znatno veći prihod.
"Mi očekujemo ove godine 110.000 turista, a u tom periodu od nekoliko sedmica, od katoličkog Božića do srpske Nove godine, oni će ostvariti 270.000 noćenja, pa očekujemo prihod od 20 miliona evra", istakao je menadžer grada Beograda Goran Vesić.
Koncerti ispred Skupštine Srbije, klasična muzika u Centru "Sava", zabavni program u restoranima i klubovima – obećavaju dobar provod, gde god da ste.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine,   Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.