Vodite li tabelu troškova?

Izvor: MaminSvet.net, 03.Okt.2014, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodite li tabelu troškova?

Kolika god da su vam mesečna primanja, teško se izboriti sa mnogo različitih troškova – kirija, računi za kuću, hrana, gorivo, kredit, obuća i odeća za decu, koju prerastu već posle nekoliko nošenja. Ako ste stalno pitate gde vam odlazi novac, i vaši pokušaji da uštedite koji dinar nisu baš uspešni, probajte da vodite tabelu troškova. Zvuči kao teška matematika, i pomalo naporno, ali kada se naviknete, imaćete mnogo jasniju predstavu na šta vam odlazi najviše novca, >> Pročitaj celu vest na sajtu MaminSvet.net << i da li negde možete da uštedite i kako.

Više puta sam pokušavala da vodim mesečne troškove, jer imam utisak da nam novac, kao pesak isklizi iz ruku. Koliko god znali unapred šta od troškova imamo, uvek ima i nepredviđenih; koliko god mislili da su nam primanja solidna, ispada da su troškovi još solidniji.

Poslednjih meseci se trudim da što preciznije znam na šta nam odlazi najviše novca, da bih znala šta mogu da priuštim i gde eventualno može da se uštedi.

Za evidenciju sam koristila papir i olovku, i ponekad mobilne aplikacije, ali svaka od njih mi se pokazala kao neodgovarajuća: ili su nedovoljne, ili nedovoljno precizne, ili su lite verzije koje imaju malo opcija, a ako želite da budu baš ono što vam treba – morate da ih platite. Neki preporučuju i kao najbolju opciju da sami napravite tabelu u excelu, i ručno upisujete prihode i rashode.

Ja sam malo istraživala i našla nekoliko opcija koje meni odgovaraju, a vama mogu poslužiti kao inspiracija da počnete da vodite računa o svojim finansijama:

Apikacija zaista ima mnogo, kako besplatnih, tako i onih koje se plaćaju, a najbolje je da ih sami isprobate i vidite koji vam odgovara.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na MaminSvet.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MaminSvet.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MaminSvet.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.