U Nišu uvećana cena odvoza smeća koju plaćaju građani

Izvor: JužneVesti.com, 20.Apr.2021, 15:02

U Nišu uvećana cena odvoza smeća koju plaćaju građani

Na nekom od narednih računa Nišlije će skuplje plaćati cenu odvoza smeća i to za skoro 20%, jer je predlog za poskupljenje Javnog komunalnog preduzeća Mediana prihvatilo Gradsko veće Niša.

Umesto dosadašnjih 4,72 dinara po kvadratu, Nišlije će odvoz smeća plaćati 5,61 dinar po kvadratnom metru stana. Poskupljenje se odnosi samo na domaćinstva dok je za poslovne prostore, kako piše u odluci, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << cena ostala nepromenjena - 9,44 din/m2.

Ova cena nije menjana od 2012. godine, a na poskupljenje je pozitivno mišljenje dao i Savet za zaštitu potrošača.

Evidentno je da cene usluga nisu povećavane od 2012. godine, da je u međuvremenu došlo do rasta troškova poslovanja i potrošačkih cena, što bitno utiče na kvalitetno i redovno obavljanje poverene delatnosti - piše u obrazloženju Saveta.

Cene se uvećavaju za 18,92%, a ova usluga, kako piše, podrazumeva sakupljanje, odvoženje i odlaganje komunalnog otpada.

Podsetimo, Nadzorni odbor Mediane je poskupljenje predložio još krajem februara ove godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.