Trivan: Ekološki dinar mora da se vrati ekologiji

Izvor: N1 televizija, 18.Mar.2018, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: Ekološki dinar mora da se vrati ekologiji

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da to ministarstvo mora da ima veći budžet i da je nedopustivo da od "zelenih para" koje ulaze u budžet, to ministarstvo dobija pola.

"U budućnosti moramo da imamo veći budžet, jer nas toliko posla čeka. Nije dopustivo da zelenih para, oko 13-14 mililijardi, udje u budžet, a da mi dobijemo samo pola toga, to jednostavno nije logično. Ekološki dinar mora da se vrati ekologiji", rekao je Trivan za list Alo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
On je rekao, da prema onome što je prijavljeno, Srbija godišnje generiše 230.000 tona opasnog otpada, ali da on misli da je količina veća i da Srbija sada otpad izvozi u inostranstvo i plaća oko 20 miliona evra godišnje da ga uništi.

"Kada je reč o opasnom otpadu, mi postrojernja za preradu tog otpada nemamo. Tu je problem gde locirati takva postrojenja. Primedbe za izgradnju imaće građani i lokalne samouprave", rekao je Trivan.

On je dodao da kada je reč o neopasnom otpadu, Srbija ima strategiju i taj problem će predviđenih 25 ili 26 deponija dovesti u red.

"Rešili smo problem deponije u Vinči i po tom principu radićemo i ostale stvari", rekao je Trivan.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Trivan: Povećanje budžeta za ekologiju neminovno

Izvor: Beta, 18.Mar.2018

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da to ministarstvo mora da ima veći budžet i da je nedopustivo da od "zelenih para" koje ulaze u budžet, to ministarstvo dobija pola."U budućnosti moramo da imamo veći budžet, jer nas toliko posla čeka. Nije dopustivo da zelenih para,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.