Spremićemo ogrev za zimu

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2018, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremićemo ogrev za zimu

Priča o blizancima Predragu i Nenadu Mariću čula se do daleke Australije. Vidoja Đorđića iz Brizbejna potresla je tragična sudbina 45-godišnje braće iz sela Ribari kod Šapca, pa je redakciji "Vesti" uputio 150 AUD, i molbu da ovim ratnim veteranima uputimo pozdrave i tople reči podrške. Ovaj dar veoma je obradovao porodicu Marić kojoj znači svaki dinar.

- Veliko hvala gospodinu Vidoju. Mi imamo toliko problema i troškova, pa nam je svaka pomoć dragocena. Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << novac ćemo utrošiti za ogrev. Pripremamo se polako za predstojeću zimu, trebaće dosta drva, pa nam je sad to prioritet. Želimo našem dobrotvoru svako dobro, da ga prate zdravlje i sreća. Veliko srce on ima - kaže Nenad.

Kako kaže, zahvaljujući čitaocima "Vesti" i njihovim donacijama u prethodnom periodu, uspeli su da nedavno iskopaju novu septičku jamu jer se stara izlila, da plate radnike, materijal, ali i da naprave ogradu oko kuće, koja će ih zaštititi od pasa lutalica, sa kojima su mučili muku.

Braća žive sa majkom koja je invalid, a i sami imaju mnogo problema sa zdravljem. Nenadu su najpre počeli problemi sa nervima i kičmom, a ni operacija nije pomogla, pa bez štake ne može nigde. Uz to, težak je dijabetičar.

- Ustanovljeno je da i brat i ja bolujemo od hronične senzomotorne poluneurologopatije. To je, kako su nam rekli, izumiranje nerava u nogama što prate jaki bolovi i otkazivanje mišića - ispričao je Nenad.

Samo za lekove mesečno im je potrebno 30.000 dinara, a sa njihovim skromnim prihodima to sebi ne mogu da priušte. Ova porodica ukupno na račun socijalne pomoći i majčine invalidnine prima 18.000 dinara, što nije dovoljno ni za najosnovnije potrebe.

- Lekove i hranu često uzimamo na crtu, pa vratimo kad imamo. Nemamo drugog načina. Srećom, imamo ovu kuću. Nju smo uspeli da kupimo dok smo bili u punoj snazi, pa smo mnogo i radili. Nismo se libili nijednog posla. Radili smo kao konobari, pogrebnici, građevinari, ništa nam nije bilo teško. Sada više nismo sposobni za rad, i to nam je velika muka - iskreno će Nenad.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmostfrvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije.

Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Braća su u Srbiju izbegla iz Livna u Bosni i Hercegovini tokom rata. Sa samo 17 godina obukli su uniformu i dočekao ih je rat u kojem su doživeli mnogo ružnih stvari. Sve je to, kako kažu, ostavilo velike traume i posledice na njihovo zdravlje.

- I dan-danas imamo košmare. Teško nam je što ne možemo da radimo, ali takva nam je sudbina. Uz to je sa nama i majka koja je i sama teško bolesna. Muke nas pritiskaju sa svih strana. Svaka pomoć i podrška nam znače i veoma smo zahvalni na svakoj pomoći koju smo do sada dobili - rekao je Nenad Marić.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.