Skroman promet, NIS skuplji 1 dinar

Izvor: B92, 27.Sep.2010, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skroman promet, NIS skuplji 1 dinar

Beograd -- Indeksi akcija na Beogradskoj berzi dan su završili u padu - Belex15 se spustio za gotovo procenat, dok je Belexline skliznuo petinu procenta.

Ubeležen je promet od 35 miliona dinara (331.911 evra), od čega je u trgovini obveznicama Republike Srbije ostvareno 10,7 miliona (101.776 evra).

Učešće stranih investitora bilo je 25 odsto u ukupnoj i 27 u trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 33 a u prodaji 21 odsto.

U kontinuiranoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trgovini akcijama najviše se trgovalo hartijama sa A Listinga - Naftne industrije Srbije [NIIS] i Energoprojekta [ENHL], za 5,8, odnosno 4,6 miliona dinara. Slede Imlek [IMLK] i AIK banka [AIKB] sa po 1,3 miliona dinara prometa.

Akcije Naftne industrije Srbije danas su ostvarile rast vrednosti od 0,22 odsto ili jedan dinar i zaključene su na 466 dinara, saopštila je Berza.

Najveći pad ubeležio je Velefarm [VLFR], od nešto više od osam odsto, dok je cena Univerzal banke [UNBN] smanjena gotovo šest procenata. Alfa plam [ALFA], sa B Listinga, i Telefonija [TLFN] su na vrednosti izgubili po nešto više od dva odsto, a Globos osiguranje [GLOS] gotovo dva odsto.

Dvocifrenim rastom dobitnike predvode Putevi [PUUE] i Vital [VITL]. Užička kompanija je dobila na vrednosti gotovo 13 procenata, a uljara gotovo 12 odsto. Bambi Banat [BMBI] je poskupeo devet procenata, Simpo [SMPO] četiri i po, a Veterinarski zavod Subotica [VZAS] tri procenta.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najveći promet je realizovan akcijama Koka Kole HBC Srbija [CCHS], od nešto više od milion dinara, po stabilnoj ceni od 5.250 dinara.

Registrovane su i četiri blok transakcije akcijama Livnice Ljig [LVNL] ukupne vrednosti 5,13 miliona dinara. Akcije su menjale vlasnika po 2.050 dinara.

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.