SAM ORKESTRIRAO SOPSTVENI SUNOVRAT! Ukinuo dinar da bi demonstrirao silu, pa umesto slave dobio šamaranje od međunarodne zajednice

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 22:42

SAM ORKESTRIRAO SOPSTVENI SUNOVRAT! Ukinuo dinar da bi demonstrirao silu, pa umesto slave dobio šamaranje od međunarodne zajednice

Nije se tome nadao.

Mesec dana je prošlo od kako je na snagu stupila Uredba centralne banke tzv. Kosova, koja zabranjuje platni promet u dinarima, a analitičar Visar Imeri kaže da nije primetio nikakvu promenu na terenu, te da je video samo da je time iziritirana međunarodna zajednica, prenosi Dukađini.

Poznavaoci političkih prilika kažu da na terenu ta uredba nije imala efetkta te da je evidentna samo međunarodna kritika, a zvaničnici iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lažne Vlade i Centralne banke tzv. Kosova odbili su da odgovore ne iznoseći nikakve detalje o napretku odluke o kojoj se mnogo raspravljalo.

Imeri smatra i da je pogrešno uključiti ovo pitanje u dijalog Beograda i Prištine u Briselu i naglašava da je "u međunarodnoj areni primećen efekat ukora".

- Čuli smo juče i ambasadora Hovenijera koji je rekao da Amerika nikada neće odustati od ovog zahteva da se ta odluka sprovede u nekom drugom trenutku, na drugi način, u mnogo ozbiljnijoj fazi tranzicije i uz konsultacije strana - kazao je Imeri.

Lažna država Kosovo, prema rečima bivšeg zamenika lažnog ministra za povratak i zajednice Miljazima Gašija, samo evro i treba da koristi i priznaje, ali ima predlog za pristup lažne Vlade u vezi sa načinom informisanja Srba o odluci o dinaru, obrazlažući da to treba da se radi po sistemu informisanja "od vrata do vrata".

Izvor: Srbija Danas/Kosovo Online
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.