SAD ĆE SIGURNO CRĆI: Za ovo vam neće trebati NI DINAR, a KOMARCI, MUŠICE I BUBAŠVABE će vas zauvek ostaviti NA MIRU

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 18:02

SAD ĆE SIGURNO CRĆI: Za ovo vam neće trebati NI DINAR, a KOMARCI, MUŠICE I BUBAŠVABE će vas zauvek ostaviti NA MIRU

Ni ostali insekti neće moći da izdrže ni minut vše u vašoj kući

Leto je za mnoge najlepše godišnje vreme, sunce sija, napolju je toplo, topla je i voda u moru, sve je spremno za opuštanje i uživanje. Ali, da ne bude sve idealno pobrinuli su se dosadni insekti na čelu sa komarcima.

Neki ljudi imaju "slatku krv" i zato tokom letnjeg perioda ne mogu da se odbrane od ovih napasti, zato pribegavaju raznim metodama, skupim sredstvima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protiv insekata, a na kraju se uvek okreću prirodnim rešenjima.

Danas vam donosimo zanimljive ideje kako da se rešite ovih krvopija i dosada. Dobro je što vas ove metode verovatno neće koštati ni dinara, a efikasno će oterati sve bube i bubice.

Presečena flaša

Da biste se rešili komaraca potrebna vam je jedna flaša, kašičica šećera, šolja sirćeta i malo vina.

Presecite flašu poprečno na pola, a potom dodajte u donji deo kašiku šećera, šolju sirća i malo belog vina, sve to pomešajte sa 10 ml prečišćene vode.

Zatim uzmite gornji deo flaše i stavite ga u izvrnutom položaju, tako će komarci korz grlić flaše ulaziti omamljeni mirisom, a neće moći da izađu i udaviće se u tečnosti.

Maska

Sigurno u kući imate još neku zaostalu masku iz vremena korone, e konačno će naći svoju namenu!

Presecite je na pola (poprečno) i tako ćete dobiti nešto nalik džepu. U jednu polovinu stavite nekoliko čenova belog luka i šaku sečuanskog bibera u zrnu (može i običan) i dodajte nekoliko kapljica esencijalnog ulja po izboru. Kada ste napunili deo maske, ušijte ga i tako ćete dobiti vrećicu koju možete da okačite u kuhinji ili kupatilu, ili gde god da je potrebno.

Banana protiv bubašvaba

Ukoliko imate najgoru noćnu moru u kući - bubašvabe, znajte da nikako ne treba da ih gazite ili mahnito lupate papučom, zato što tako možete osloboditi na hiljade jajašaca iz njih.

Umesto toga, isecite koru banane na kockice, dodajte u to malo praška za veš i šećera. Sve prelijte vodom i mešajte dok se sve ne sjedini.

Smesu stavite u čoškove, jer se tamo ovi insekti najviše pojavljuju. Ova smesa će eliminisati celu porodicu bubašvaba i bubašvabica.

 Hvatač mušica

Ovo je način da uništite sve leteće insekte u kući.

U činiju dodajte dve pune kašičice šećera, jednu praška za veš, 50 ml belog vina, a onda sipajte vodu dok ne napunite činiju. Sve lepo umutite i stavite u prostoriju gde je naviše ovih letećih dosada.

Mušice će samo upadati u smesu i bespomoćno pokušavati da izađu.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.