Rekordno niska vrednost dinara

Izvor: S media, 18.Feb.2010, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordno niska vrednost dinara

Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,06 odsto ili za šest para, tako da će zvanični srednji kurs evra biti 98,7548 dinara, što je nova rekordno niska vrednost domaće valute prema evru, objavila je Narodna banka Srbije.

Centralna banka je danas na medjubankarskom deviznom tržištu prodala 10 miliona evra da bi podstakla promet i obezbedila nesmetano funkcionisanje deviznog tržišta, a prethodno je to učinila >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 8. februara.

NBS je od početka godine prodala 361,5 miliona evra na medjubankarskom deviznom tržištu, uključujući i današnju intervenciju, da bi ublažila prekomernu oscilaciju kursa i obezbedila nesmetano funkcionisanje tržišta.

U ovoj godini, dinar je najjači prema evru bio 4. januara, kada je zvanični srednji kurs bio 95,9679 dinara za evro.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.