Izvor: Pančevac-online.com, 06.Avg.2023, 15:38

RUDARSKO ODELO, DUBOKE ČIZME I ŠLEM SU NJENA UNIFORMA: Hrabra Dušica iz Sjenice jedna je od retkih žena u Srbiji koja svoj hleb sa sedam kora zarađuje u dubokoj jami FOTO

Oni zarađuju hleb sa sedam kora u utrobi zemlje, njihovo lice je garavo ali obraz čist. Oni su rudari i danas je njihov dan. Na Pešterskoj visoravni smestio se rudnik uglja Štavalj u kom svoj krvavi dinar zarađuje 420 ljudi. Svaki dan u tri smene oni se spuštaju u duboku jamu, na čijem ulazu je […] The post RUDARSKO ODELO, DUBOKE ČIZME I ŠLEM SU NJENA UNIFORMA: Hrabra Dušica iz Sjenice jedna je od retkih žena u Srbiji koja svoj hleb sa sedam kora zarađuje u dubokoj jami FOTO appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.