Pojedemo skoro polovinu plate

Izvor: BKTV News, 14.Dec.2012, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojedemo skoro polovinu plate

Prosečna mesečna raspoloživa sredstva po domaćinstvu, u trećem kvartalu ove godine, iznosila su 54.859 dinara, pokazalo je istraživanje Republičkog zavoda za statistiku.
Izdaci za ličnu potrošnju domaćinstava iznose 51.191 dinar, od čega je najveći udeo izdataka za hranu i bezalkoholna pića 43,2 odsto.
Od ukupno raspoloživih sredstava 94,8 odsto čine prihodi u novcu, a 5,2 odsto u naturi. Najveći udeo u novčanim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << prihodima imaju prihodi iz redovnog radnog odnosa – 43,7 odsto i penzije – 37,3. Ostali novčani prihodi, kao što su štednja, naknade od osiguranja i slično, imaju učešće od 3,9 dosto.
U strukturi lične potrošnje, posle hrane i pića, slede izdaci za stanovanje, vodu i struju sa učešćem od 14,9 odsto, zatim transport sa 8,1, komunikacije sa četiri, a ostali lični predmeti i usluge sa 4,7 odsto.
Za hranu i piće najviše izdvajaju stanovnici južne i istočne Srbije 47,5 odsto od ukupnih troškova, za stanovanje Vojvođani 16,3 odsto, za transport žitelji Šumadije i zapadne Srbije 8,7, za komunikacije Vojvođani 4,6, a za ostale proizvode i usluge, takođe Vojvođani 5,8 odsto.
Izvor: Kurir
Tweet
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.