Novi Sad stabilan i na putu napretka

Izvor: Akter, 27.Jul.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad stabilan i na putu napretka

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio je danas da je taj grad, zahvaljujući naporima lokalnih vlasti, "stabilan i na putu napretka"

"Činjenice su jedini način da se ukaže na besmisao politikantskih dezinformacija koje neuki i zlonamerni ljudi plasiraju, zbunjujući građane", rekao je Vučević na konferenciji za novinare povodom šest meseci rada gradskih vlasti u 2015. godini.

Prema njegovim rečima, Novi Sad je finansijski "ubedljivo najstabilnija" >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << lokalna samouprava.

Vučević je dodao da se Novi Sad za vreme njegovog mandata nije zadužio ni za jedan dinar, ali je naveo da najveći teret budžetu grada predstavljala obaveza izdvajanja sredstava za slučajeve ATP Vojvodina i Borovica, kao i za Predškolsku ustanovu Radosno detinjstvo.

"To predstavlja recidiv prošlosti, kada je nekom drugom politikom i ličnim interesima vođena gradska administracija, a šteta je što su sa 12 miliona evra morale da budu rešavane greške iz prošlosti, umesto da taj novac bude iskorišćen u investicionom pogledu", kazao je Vučević.

On je ocenio da je mnogo urađeno u procesu restrukturiranja javnih i komunalnih preduzeća, zahvaljujući čemu se mnoga od njih danas nalaze u boljem položaju i posluju pozitivno.

Vučević je rekao da je od velikog značaja za Novi Sad to što se grad kandidovao za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine, a što će voditi ka pretvaranju dela grada poznatog pod nazivom Kineska četvrt u omladinski prostor (Youth Polis).

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučević: Novi Sad nije zadužen ni za jedan dinar

Izvor: Radio 021, 27.Jul.2015

Novi Sad od promene vlasti 2012. godine nije zadužen ni za jedan dinar, ali su izdvajanja zbog recidiva prošlosti poput slučajeva ATP "Vojvodina" i "Borovica", kao i za ustanovu "Radosno detinjstvo" najveći teret budžetu, istakao je danas gradonačelnik Miloš Vučević...Kako je rekao, greške...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.