Nove ulice u zelenoj zoni

Izvor: Blic, 11.Sep.2010, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove ulice u zelenoj zoni

Gornji deo Palilule oivičen Bulevarom despota Stefana, ulicom Džordža Vašingtona, 27. marta, kraljice Marije, Ruzveltovom i Cvijićevom juče je i zvanično postao zelena parking zona. Nakon probnih deset dana, parkiranje na ukupno 1.200 parking mesta će se naplaćivati 31 dinar po satu, a nadležni već razmišljaju o zoniranju i dela Palilule ispod Cvijićeve ulice.

Novi režim parkiranja uslovio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je i izmene u saobraćaju pa su tako ulice vojvode Dobrnjca ( do Bulevara despota Stefana ka Takovskoj), Ruvarčeva ( od Jaše Prodanovića ka Takovskoj) I Svetozara Ćorovića (od Ivankovačke ka Vladetinoj) sada jednosmerne.

Zelena zona uvedena je u ovom delu Palilule pre svega na zahtev stanara i zaposlenih koji su se u anketama većinom od 90 odsto izjasnili za novi režim parkiranja. To praktično znači da će parkiranje na jednom mestu u ovom delu grada biti dozvoljeno u vremenskom roku od najduže tri sata. Ipak, stanari i firme u zoniranim ulicama biće privilegovani pošto će moći da kupe mesečne povlastice za parking po ceni od 457 dinara odnosno 4.106 dinara.

U JKP „Parking servisu" razmišljaju o novom proširenju zelene parking zone na donji deo Palilule, ispod Cvijićeve ulice.

- Verovatno će sada svi krenuti da se parkiraju u taj deo grada pa će se pojaviti i tu problem. Zato se već sada konsultujemo sa stanarima i pravimo planove za uvođenje zelene zone i u donjoj Paliluli - priča Boban Kovačević, direktor JKP „Parkin servisa".

Sekretar za saobraćaj Dragoljub Đakonović kaže da se za sledeću godinu priprema uvođenje parking zone i u donjem delu Vračara od Nebojšine ulice preko Grčića Milenka do ulice Stanislava Stemčevića i Južnog bulevara.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.