Nerazvijenim opštinama 2 mlrd. RSD

Izvor: B92, 01.Sep.2009, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nerazvijenim opštinama 2 mlrd. RSD

Bojnik -- Kriza neće uticati na realizovanje projekata u 40 najnerazvijenijih opština u Srbiji, kaže ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović

Ona je međutim naglasila da i te opštine imaju obavezu da povedu više računa o načinu izrade projekata. "Bez obzira na krizu, država je izdvojila dve milijarde dinara za izgradnju infrastrukture u ovim opštinama. A ministarstvo za NIP obećava da ni jedan dinar neće biti ukinut sa ovih projekata, bez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obzira na restrikcije u budžetu", rekla je Kalanović.

Ona je istakla da se realizacijom projekata iz NIP u 40 najnerazvijenijih opština u Srbiji "na najbolji način pokazuje briga države za sva područja u državi". "Mi na ovaj način makar malo utičemo na to svetlo u tunelu u ovim najnerazvijenijim opštinama, a takve su i Bojnik i Lebane", ocenila je Kalanović.

Prema njenim rečima, veliki je problem u tome što projekte, ne samo nerazvijene opštine, već i neki gradovi, dostavljaju bez potpune dokumentacije i rešenih imovinsko-pravnih pitanja. "Potpuno sam uverena da ovi projekti ne mogu da se vode samo iz Beograda, već da mogu jedino da se realizuju uz tesnu sardanju sa lokalnim vlastima", rekla je Kalanović.

Ona je precizirala da će za projekte iz NIP namenjenje najsiromašnijim opštinama, Lebane dobiti 59 miliona, po 50 Vlasotince i Medveđa i 36 miliona Bojnik. Kalanović je obišla radove na izgradnji lokalnog puta u Bojniku, radove na izgradnji vodovodne mreže u selu Dragovac u ovoj opštini, kao i radove na izgradnji i rekonstrukciji ulica u Lebanu, i vodonsbdevanja u selu Orašje u opštini Vlasotince.

Radovi na projektima u ove tri opštine finansiraju se iz sredstava NIP, u okviru Programa "Razvoj infrastrukture u 40 najnerazvijenijih opština u Republici Srbiji".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.