NBS čuva evro

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2017, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS "čuva" evro

Dinar će u sredu mirovati prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 122,28 dinara za evro.

Narodna banka Srbije kupila je na međubankarskom deviznom tržištu 30 miliona evra kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa, objavila je NBS.

Dinar će biti jači prema evru za 0,8 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za 0,9 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru porastao za 1 procenat.

Indikativni kurs dinara prema dolaru danas je oslabio za 0,1 odsto na 108,50 dinara za dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 3,4 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 0,1 procenat.

NBS je od početka godine kupila na međubankarskom deviznom tržištu 235 miliona evra, uključujući i današnju intervenciju, a prodala 345 miliona evra kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Kurs dinara

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.