Marina Adamović već deceniju sakuplja novac za teško obolelu decu

Izvor: Megafon.co, 30.Jun.2020, 16:08

Marina Adamović već deceniju sakuplja novac za teško obolelu decu

Marina Adamović je širom Srbije postala sinonim za humanost. Već 10 godina sakuplja novac za lečenje teško obolele dece i mladih. Samo u okviru organizacije Budi human sakupila je skoro 12 miliona dinara. Ali nije samo u tome njena vrednost, već i u tome što podstiče i druge da budu humani. Rečimo, u banci su joj odobrili da novac za lečenje dece uplaćuje bez provizije.
“Ima divnih ljudi. Ima stvarno, Niš ima, onako, polovičan je. Ima onih koji ne mogu da kažem >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << da su divni, sasvim suprotno. A ima onih koji su predivni. I dinar, dva, deset, pet… A ima i onih koji su dolazili sa onih obećanih 100 evra. Ili sliku kupe za sto evra ili jednostavno daju sto evra. Ili svakog dana ima ljudi koji stalno daju – po 2.000, po 3.000, po 1.000. Mislim, stvarno, kad me sretnu daju. Ima divnih ljudi, stvarno. I normalno i onih koji daju i manje iznose, ali stalno”, priča Marina za Megafon.

Novinar, kamera, montaža: Sonja Urošević
Muzika: Pure Magic – Chris Haugen
Vikendom je na Bulevaru, a u centru Niša je svakog radnog dana od 7 ujutru do 3 popodne. Toliko njeno telo može da izdrži. Kaže da teško vreme ne oseća dok je van, jer je fokusirana na to što radi. Ne brine za svoje zdravlje, već kako da dođe do novca za decu. Posledice oseti tek kada se vrati kući.
Foto – Sonja Urošević

“Imam zaštitu. Ova kabina mi je zaštita. Zato sam i slobodnija.”
Ni za vreme vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona nije stala. Čim bi se završio policijski čas, ona bi bila na dobro poznatim mestima. Češće na Bulevaru, nego u centru, jer je tamo bilo više ljudi.
“Oni koji daju i tada su davali, i tada su me tražili. Čak su me i zvali, zakazivali. Evo i sada, non-stop mi zakazuju da će doći tada i tada, da budem tu i tu.”
U proseku dnevno sakupi oko 10.000 dinara. Kaže da ne može da izbroji za koliko dece se angažovala za ovih 10 godina, ali da otprilike u toku jedne godine sakuplja novac za četvoro ili petoro dece.
“Svakog dana menjam. Dva, tri dana za jedno dete, pa za drugo. Jer su to sve vrlo hitni slučajevi. To su sve tumori koji su vrlo agresivni, stvarno. Sa metastazama.”
Kome je hitno potrebna pomoć Marina trenutno sakuplja novac za lečenje troje dece – za malu Petru koja boluje od tumora mozga, za Uroša koji se bori sa neuroblastomom i za Marka koji ima tumor u kičmenom stubu.
Ako, ne možete kod Marine, a želite da pomognete, to možete uraditi uz pomoć fondacije Budi human, pogledajte kako – OVDE za Petru Vješticu, OVDE za Uroša Matoševića, a OVDE za Marka Mladenovića.
Foto – Sonja Urošević

 
*Ovaj prilog nastao je u okviru projekta “Humanost – nišlijski običaj” koji je podržao Grad Niš na Konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Niša u 2020. godini.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.